Πέμπτη, Απριλίου 03, 2014

η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο WTM Latin America 2014 !

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας  www.world.greekreporter.gr

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετέχει στο WTM της Λατινικής Αμερικής στα πλαίσια του στόχου της  χώρας να αυξήσει τον τουρισμό στα 18 εκατομμύρια για φέτος.
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της ιστορίας της, του πολιτισμού, του καιρού, των ωραίων προορισμών και φυσικά λόγω των παραλιών της έχει προσελκύσει έναν αριθμό Βραζιλιάνων που ολοένα και αυξάνεται.

Σήμερα, ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Ελλάδα καθώς συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Πέρσι η Ελλάδα δέχτηκε περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι όχι μόνο θαύμασαν τον ελληνικό πολιτισμό όπως την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, αλλά πραγματοποίησαν και κρουαζιέρες σε νησιά-παραδείσους όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Από το 2008 μέχρι το 2013 οι αφίξεις από τη Βραζιλία αυξήθηκαν κατά 36% . Οι επισκέπτες από την Αργεντινή, για παράδειγμα, έφτασαν τους 40.000 τουρίστες.

Ο κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε: «Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αυξάνει τη δημοτικότητά της στην Βραζιλία και στη Λατινική Αμερική. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, το WTM είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να μας βοηθήσει να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον της Λατινικής Αμερικής για τη χώρα μας.»