Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

«Σαντορίνη Θηρασιά – ενότητα αλλαγή» - ανακοίνωση για την συνάντηση της νεολαίας του συνδυασμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Συγκινητικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της νεολαίας του νησιού μας, στο κάλεσμα του επικεφαλής του συνδυασμού μας, κ. Αντώνη Σ. Σιγάλα, χτες Κυριακή 30/03/2014, στο εστιατόριο «Μαιρούλα».
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 150 νέων του νησιού μας, ηλικίας από 15 έως 35 ετών, οι οποίοι με πολύ μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού μας και έθεσαν τους προβληματισμούς τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους νέους μας σήμερα, όπως η υγεία, η παιδεία, οι δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία) και η ανάπτυξη του τουρισμού. Επίσης συζητήθηκαν αναλυτικά η υποστήριξη των σπουδαστών, η στήριξη της νέας οικογένειας, η δημιουργία υποδομών επιμόρφωσης και κατάρτισης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προβληματισμός της νεολαίας μας είναι πρόδηλος και έντονος, ενώ ξέρουν καλά πια ότι την κατάσταση πρέπει να την πάρουν και στα δικά τους χέρια, μιας και οι προηγούμενες γενιές απέτυχαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Ο συνδυασμός μας, δια του επικεφαλής του, κατέστησε σαφές ότι ο ρόλος των νέων στην διαμόρφωση της πολιτικής και στη λήψη των αποφάσεων θα είναι περισσότερο από καθοριστικός και δεν θα περιοριστεί σε μια συνάντηση ανά πενταετία ή σε απλά αιτήματα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήδη ο τομέας της νεολαίας του συνδυασμού μας έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα καινοτόμων αλλά ταυτόχρονα και αυτονόητων δράσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα συσταθεί αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του κάθε νέου Σαντορινιού και Θηρασιώτη στη διαμόρφωση και την λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, και στα τοπικά διαμερίσματα.

Το κρισιμότερο συμπέρασμα από τη χθεσινή μας συνομιλία ήταν ότι η νεολαία είναι ενεργή, είναι δραστήρια, είναι διεκδικητική και δεν θα αφήσει πια τα πράγματα να εξελίσσονται για αυτήν χωρίς αυτήν. Δεν χρειάζονται πομπώδεις δηλώσεις και μεγαλόσχημες υποσχέσεις, οι νέοι μας δε δεν  εξαγοράζονται και δεν εκβιάζονται. 

Εμείς τους καλωσορίζουμε στη προσπάθειά μας, για μια Δημοτική Αρχή συμμετοχική, προοδευτική, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστική, που ξέρει πώς να διεκδικεί και πώς να δίνει λύσεις αλλά κυρίως να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης και συνεργασίας για την ανάπτυξη και την διασφάλιση των κατοίκων των νησιών μας στο άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον.

Η Εκπρόσωπος Τύπου,  Σοφία Κίτσου