Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

αίτημα του Δήμου Θήρας για την άμεση συγκρότηση και λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής

Το αίτημα του για την άμεση συγκρότηση και λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής εξέφρασε ο Δήμος Θήρας με επιστολή του στον Γενικό Διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Ευστράτιο Δουλδούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Πουσσαίο με κοινοποίηση στους : Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, Βουλευτές Κυκλάδων και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστίνα Καλογήρου.

Σύμφωνα με την επιστολή,

Ο Δήμος Θήρας έλαβε την αναφορά-καταγγελία των δεκαοκτώ (18) αρχιτεκτόνων μηχανικών, πολιτικών μηχανικών και μηχανολόγων μηχανικών, σχετικά με την καθυστέρηση-άρνηση συγκρότησης, από 15 Ιανουαρίου 2013, του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων έγκρισης και έκδοσης αδειών δόμησης, εργασιών μικρής κλίμακας και χωροθετήσεις επιχειρήσεων, αφού αυτές οι υποθέσεις έχουν ως προαπαιτούμενο την κατά τον νόμο έγκριση υπό των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής του  ν. 4030/2011.

Η λειτουργία του Συμβουλίου αυτού έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των υπαρχουσών αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον χώρο των κατασκευών ο οποίος ως γνωστόν έχει πληγεί από την δημοσιονομική κρίση, τη συγκράτηση του πληθυσμού στο νησιωτικό Δήμο μας, την προσέλκυση επενδυτών, αλλά και την πραγματοποίηση επισκευών ή κατασκευή νέων οικιών και τουριστικών υποδομών.
Με τη λειτουργία του Συμβουλίου αυτού, σχετίζεται επίσης η λειτουργία των μεταφορών και του εμπορίου των οικοδομικών υλικών, που έχουν επίσης άμεση σχέση με την τοπική μας οικονομία.
Επειδή πλέον των άλλων,  υφίσταται το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ο Δήμος μας επιθυμεί την άμεση συγκρότηση και λειτουργία του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, όπως συμβαίνει στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων.  
Ο Αντιδήμαρχος Θήρας,  Νικόλαος Καμπουράκης