Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

συνεχίζονται οι Εκδηλώσεις Πολιτισμού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη»

Με τρεις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, συνεχίζονται οι δράσεις της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».
Πρόκειται για τις εξής :

Την Τρίτη 23/04/2013 στις 19:00 παρουσίαση με θέμα : "Το τραπέζι του φαγητού. Ένας καθημερινός διάλογος".
Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία της κ. Κυριακής Χρυσού-Καρατζά, Ερευνήτριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ομιλία αναφέρεται στην προετοιμασία, διανομή και κατανάλωση του φαγητού, διεργασίες οι οποίες  συνιστούν βασική και αναπόσπαστη διάσταση της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων. Το φαγητό δεν καλύπτει όμως μόνο βιολογικές ανάγκες αλλά προάγει και σχέσεις, καθώς επίσης αναπαράγει κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες  ανάμεσα στα μέλη της οικιακής ομάδας.
Όλες αυτές οι κατηγοριοποιήσεις θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας και γιατί όχι και συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων.

Τετάρτη 24/04/2013 και ώρα 18:30 εκδήλωση με θέμα : «Πετσέτα»
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την διατροφική και πνευματική αξία της νηστείας από το τμήμα Α2 του Γενικού Λυκείου Θήρας.

Την Παρασκευή 26/04/2013 και ώρα 19:00 εκδήλωση με θέμα : «Θηραϊκές λιχουδιές του 17ου αιώνα  π.Χ.»  και ομιλητή τον κ. Ντούμα, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Ανασκαφών Ακρωτηρίου. 

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί θερμά το  Ίδρυμα Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια για την ευγενική παραχώρηση του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου και  τη γενικότερη υποστήριξή του στις δράσεις του Δήμου Θήρας.