Κυριακή, Απριλίου 21, 2013

με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σεμινάριο για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού στο πλαίσιο της δράσης Σαντορίνη 2013 – έτος γαστρονομίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού στο πλαίσιο της δράσης Σαντορίνη 2013 – έτος γαστρονομίας.


Το θέμα του σεμιναρίου ήταν "Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση" και στόχος του η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".

Το σεμινάριο χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Θήρας κ. Καμπουράκης ενω οι παρουσιάσεις είχαν ως εξής :
Για τα "αγροτικά προϊόντα της Σαντορίνης" καθώς και τις "επιχειρήσεις μεταποίησης και  τυποποίησης", μίλησε ο Κωνσταντίνος Στάμου, Γεωπόνος, του Οινοποιείου Χατζηδάκη. Για τα "χαρακτηριστικά, τις καλλιεργητικές τεχνικές και την ποικιλιακή σύνθεση του αμπελώνα της Σαντορίνης" ο Νικόλαος Βαρβαρήγος, Οινολόγος στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Με θέμα τους "τύπους των κρασιών της Σαντορίνης" και την "παρουσίαση των οινοποιητικών επιχειρήσεων" η Ιωάννα Βαμβακούρη, Οινολόγος οινοποιείου Σαντορίνης της Ι. Μπουτάρης και Υιός  Οινοποιητικής. Με θέμα «αποθήκευση, παλαίωση και ρερβίρισμα του κρασιού» μίλησε η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, Γεωπόνος, Msc Αμπελουργίας-Οινολογίας, στην Οινοποιία Γαβαλά, ενω με θέμα «τα σαντορινιά προϊόντα στην κουζίνα» ο Ηλίας Ρουσσάκης, Γεωπόνος, Msc Αμπελουργίας-Οινολογίας της επιχείρησης Wines In Santorini.
Για τον «συνδυασμό κρασιού με φαγητό - προτάσεις και συμβουλές» μίλησε η Αικατερίνη Μιτζέλου, Οινολόγος στο Κτήμα Σιγάλα.

Πολύ σημαντικό ήταν το οτι την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες, κυρίως εστιάτορες του νησιού, χαρακτηρίζοντάς την πολύ ενδιαφέρουσα σε σχέση με το αντικείμενο τους και την δραστηριοποίησή τους στο νησί.