Παρασκευή, Απριλίου 26, 2013

από τη Ρωσία... με αγάπη – μεγάλη άνοδος των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες και κείμενο της Βίκυς Κουρλιμπίνη για το www.capital.gr

Ζήτησε, ωστόσο, να υλοποιηθούν περισσότερες επενδύσεις από την Ελλάδα στο κομμάτι της προβολής των τουριστικών της προορισμών, ώστε η ροή Ρώσων επισκεπτών όχι μόνο να έχει συνέχεια, αλλά και να κινείται διαρκώς με αυξητικούς ρυθμούς.

Μόνο ο συγκεκριμένος tour operator αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα περισσότερους από 200 χιλ. Ρώσους τουρίστες, καταγράφοντας αύξηση στις κρατήσεις κατά 25% σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Πιο δημοφιλείς προορισμοί, σύμφωνα με την εμπορική διευθύντρια του Labirint, αναδεικνύονται και φέτος η Κρήτη και η Ρόδος με 3.000 Ρώσους τουρίστες την εβδομάδα, ακολουθεί η Κως με 2.500 χιλ. επισκέπτες, ενώ δυναμικά μπαίνουν στο «παιχνίδι» η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη, η Καλαμάτα και η Αλεξανδρούπολη.

Όπως δήλωσε στο Capital.gr η εκπρόσωπος του ρωσικού tour operator, από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν ειδικά ταξιδιωτικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν και τριήμερη παραμονή στην Αθήνα -προορισμός πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων μέχρι σήμερα, με μόλις 150 αφίξεις την εβδομάδα- προκειμένου και η πρωτεύουσα να εξελιχτεί σε εξίσου σε προορισμό, με επακόλουθα θετικά οφέλη για τον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων του κέντρου. Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου, το 8ο Greek Forum 2014 θα διοργανωθεί στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε η κ. Τατιάνα Ζότοβα, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές της πρωτεύουσας ως προορισμός.

Στην προσπάθεια για αύξηση των τουριστών, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο λεγόμενος προσκυνηματικός τουρισμός, με επισκέψεις σε ιδιαίτερα μέρη της Ορθοδοξίας. Όπως εξηγεί η εμπορική διευθύντρια του Labirint, η θεματική αυτή μορφή τουρισμού έχει ήδη σημαντική ανταπόκριση, οπότε στα άμεσα σχέδια του tour operator είναι η κατάρτιση «προσκυνηματικού ημερολογίου», ώστε να καταρτιστούν οι αντίστοιχες εκδρομές.

Ο Labirint ήταν τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο μεγαλύτερος «τροφοδότης» του ελληνικού τουρισμού με 155 χιλ. τουρίστες το 2012 και 106 χιλ. το 2011.
Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το «Le Grand Group of Companies». Το πρώτο GREEK FORUM έγινε το 2008 στην Κρήτη με 250 συμμετέχοντες και ακολούθησαν το 2009 η Χαλκιδική, η Κως το 2010, η Πελοπόννησος το 2011 και πέρσι η Ρόδος πέρυσι. Ενδεικτικό της μεγάλης δυναμικής που δείχνει να έχει η ρωσική αγορά είναι ότι φέτος στο Forum συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, 100 δημοσιογράφοι από ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και 150 Έλληνες ξενοδόχοι.

Παράλληλα, και σχετικά με τον Τουρισμό,
Οι Ολλανδοί προκρίνουν τις επισκέψεις στην Ελλάδα και επιλέγουν τη χώρα ως τον καλύτερο αεροπορικό προορισμό διακοπών στην Ευρώπη, επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του. 
Αυτό αποδείχτηκε στις 22 Απριλίου, κατά την απονομή των τιμητικών διακρίσεων του ιστότοπου Zoover για τουριστικούς οργανισμούς. 
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος πάνω από 150.000 ταξιδιώτες. Επίσης, το ενδιαφέρον των Ολλανδών να επισκεφθούν την Ελλάδα είναι αυξημένο του πρώτους μήνες του 2013 όπως αυτό φαίνεται από τα στοιχεία του Zoover.nl. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την Ελλάδα θα επισκεφτούν φέτος περισσότεροι από 700 χιλιάδες Ολλανδοί. 
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αποτυπώνονται σε δημοσιεύματα του Ολλανδικού Τύπου, όπως στην Ιστοσελίδα της εφημερίδας Telegraaf, στον ισστότοπο OpReisGids.nl, και αλλού. 

Πηγή: www.capital.gr