Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

Σαντορίνη: 1η θέση στα Σήματα Αειφορίας 2012 του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Το Σήμα Αειφορίας για το έτος 2012 έλαβε ο Δήμος Θήρας συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Το Σήμα αποδόθηκε από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) σε 12 νησιωτικούς Δήμους.
Η δημιουργία και κατάθεση φακέλου για μετατροπή της Θηρασίας σε πρότυπη πράσινη νησιωτική κοινότητα, η εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης, η υλοποίηση προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης, το πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού από τις επιχειρήσεις ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές δράσεις του Δήμου Θήρας, μεταξύ άλλων, που τον οδήγησαν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ετήσιας αξιολόγησης των μελών του ΔΑΦΝΗ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του στα γραφεία της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος Θήρας δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των δράσεων και το 2013 καθώς και για τη θέσπιση νέων που προγραμματίζονται ή έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται.
Οι 12 νησιωτικοί Δήμοι που έλαβαν το Σήμα Αειφορίας είναι οι: Θήρας, Λήμνου, Ρόδου, Άνδρου, Κύθνου, Σίφνου, Σύρου, Τήνου, Αμοργού, Ιητών, Λέσβου και Κέας.