Τετάρτη, Απριλίου 24, 2013

Γ. Χάλαρης : μακάρι να είχε καταφέρει να λειτουργήσει στην Σαντορίνη ένα δημόσιο συνεδριακό κέντρο

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο κατεδάφισης ακινήτου που κατασκευάστηκε στην Οία με χρήματα δωρεάς ιδρύματος (μάλιστα για τον σκοπό αυτό εκποιήθηκε ακίνητο στον Πειραιά) και με επιθυμία της Καδιώς Σιγάλα, γιαγιάς της συγγραφέα κ. Καδιώς Σιγάλα Κολύμβα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τοπικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον κ. Χάλαρη και με αφορμή την πρόσφατη εκδίκαση στο μεταβατικό πρωτοδικείο της Σαντορίνης της υπόθεσης του ακινήτου το οποίο εχει καταγγελθεί ως παράνομο και αιτήται η κατεδάφισή του, το κτήριο έχει κατασκευαστεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με έκδοση οικοδομικής άδειας από το πολεοδομικό γραφείο Θήρας, έγκριση των πρώην Υπ. Αιγαίου και Ναυτιλίας κυρίων Παυλίδη και Σηφουνάκη  με ανάλογα ΦΕΚ, και με με χρήματα δωρεάς, με σκοπό την δημιουργία Δημόσιου Πολιτιστικού Κέντρου.
Ο κ. Χάλαρης παράλληλα ανέφερε ότι το Κέντρο είχε υποβληθεί προς ένταξη στο 4ο ΚΠΣ  που θα το υποστήριζε με 860.000 ώστε να διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο δημόσιο συνεδριακό κέντρο.
Παράλληλα ο κ. Χάλαρης εξέφρασε την πικρία του για το ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση αφέθηκε πολιτικά αστήρικτος, όπως ανέφερε, από πολιτικά πρόσωπα σε επίπεδο που είχαν την ευθύνη λειτουργίας του πολεοδομικού γραφείου Θήρας,
ενώ εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο κατεδάφισης του κτηρίου.
Ως προς αυτό, συμπλήρωσε ότι το κτήριο δεν είναι αυθαίρετο καθώς και ότι η νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός ορίων παραδοσιακών οικισμών, δεν είναι αποδεκτή μέχρι σήμερα απο το Συμβούλιο της Επικτρατείας και πόσο μάλλον όταν αυτό εχει ήδη οικοδομική άδεια από αρμόδια υπηρεσία.