Παρασκευή, Απριλίου 26, 2013

η Πρέσβειρα και ο γραμματέας της Πρεσβείας της Ταιβάν επισκέφθηκαν τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Την Πρέσβειρα της Ταιβάν στην Αθήνα, κυρία Agnes Chen η οποία συνοδευόταν από το Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Mateo Chang, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θήρας το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.
Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν θέματα διαμονής των επισκεπτών από τη χώρα της Ταιβάν στη Σαντορίνη και μελλοντικές συνεργασίες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών στην χώρα μας.

Η Πρέσβειρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης, τα οποία της παρουσίασε ο Δήμαρχος, προσκαλώντας τόσο τον ίδιο όσο και όλους τους οινοπαραγωγούς, στην ετήσια έκθεση γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊπέι τον ερχόμενο Ιούλιο.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα εθελοντισμού και πολιτισμού καθώς και οργάνωσης. Θετική εντύπωση προκάλεσε η προσήλωση της Πρέσβειρας και όλου του προσωπικού της Πρεσβείας στους Ταϊβανέζους επισκέπτες στο νησί μας, παρέχοντας ακόμα και γραμμή επικοινωνίας σε εικοσιτετράωρη βάση.
Με πρωτοβουλία του Δήμου, η κυρία Chen και ο κύριος Chang ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου από τον Αρχαιολόγο κ. Ελευθέριο Ζώρζο, ο οποίος αφιλοκερδώς προσέφερε τη ξενάγηση της αντιπροσωπείας.