Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

ετοιμασίες για την τουριστική περίοδο και το Πάσχα


Στην τελική τους ευθεία έχουν μπεί οι προετοιμασίες απο ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης για την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.
Στα Φηρά και κυρίως στην περιοχή της καλντέρας αλλά και στην παραλία του Καμαρίου οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι έτοιμες για την υποδοχή των φετινών επισκεπτών, ενώ δεν λείπουν, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, τα ολοκαίνουργια καταστήματα που έχουν δημιουργηθεί με πολύ γούστο και μεράκι.

Τα μέχρι στιγμής μηνύματα για την φετινή τουριστική χρονιά στην Σαντορίνη είναι καλά με βάση τις υπάρχουσες κρατήσεις και συμφωνίες με τα τουριστικά γραφεία, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός οτι περισσότεροι επαγγελματίες στρέφονται πλέον στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των συνεργατών τους για την αγορά της Σαντορίνης.

Γεγονός επίσης αποτελεί και μάλιστα είναι θέμα που συζητιέται με μεγάλη πλέον άνεση σε τοπικό επίπεδο μεταξύ επαγγελματιών του χώρου, οτι η Σαντορίνη πληρεί ολοένα και περισσότερο τις προδιαγραφές ώστε να περιλαμβάνεται στις λίστες με τους διακεκριμένους διεθνείς προορισμούς παροχής «ποιοτικών και υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών» σε κάθε επίπεδο.

Η φετινή άλλωστε τάση -σε διεθνές επίπεδο και σύμφωνα με τα υφιστάμενα requests- είναι οι γάμοι οι οποίοι πραγματοποιούνται στο νησί και αποτελούν ενα αντικείμενο που σημειώνει διαρκώς αυξητικούς ρυθμούς, να είναι ενδεχομένως λιγότεροι αριθμητικά (ή «ποσοτικά») αλλά μεγαλύτερου badget απο πλευράς των ενδιαφερομένων, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας που επιχειρούν τα πρώτα τους βήματα σε αυτόν τον χώρο παροχής υπηρεσιών.