Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

σύσκεψη για την Ίο στην Π.Ν.Α. – τα αποτελέσματα

Τη δέσμευση του ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον Δήμο Ίου σε όποιο επίπεδο απαιτηθεί προς τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του νησιού αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών προ την κατεύθυνση της ανάπτυξης, έλαβε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Πουσσαίο, ο Δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Πετρόπουλος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και οι περιφεριακοί σύμβουλοι Δ. Γρυπάρης, Η.Μάϊνας, Π. Χρυσαφίδης, Γ. Σταματόπουλος, κα Ευθυμιάτου (εκπρόσωπος του Ν. Χρυσόγελου).

Ο κ. Πουσσαίος διαβεβαίωσε πως “οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες να στηρίξουν και να δώσουν λύσεις σε ζητήματα πρόνοιας αλλά και απεμπλοκής έργων”. 
Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται  από την Περιφέρεια  η  ένταξη του σφαγείου στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης ήδη έχει κάνει παρέμβαση για τη μετακίνηση των υπηρεσιών τελωνίου στα νησιά για την κάλυψη της transit πετρέλευσης στα αλιευτικά και άλλα σκάφη.

Ο κ. Πουσσαίος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο Ίου να πάρει θέση σχετικά με τη χωροθέτηση θαλάσσιας προστατευόμενης  ζώνης με στόχο τόσο την αύξηση των αλιευμάτων όσο και τη μελλοντική ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Πετρόπουλος επεσήμανε την χρησιμότητα της συγκεκριμένης συνάντησης για την επίλυση των προβλημάτων και αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν το νησί ανά τομέα.

Συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσει ο Δήμος πολύ σημαντικά προβλήματα όπως είναι οι κενές θέσεις στο ΧΥΤΑ έδωσε ο Αντιπεριφρειάρχης, ενώ παράλληλα παραδόθηκε στον Δήμαρχο φάκελος με έκθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας αναφορικά με τα θέματα της Ίου, μεταξύ των οποίων και η πορεία των έργων που υλοποιούνται  στο νησί.

Επίσης, στη σύσκεψη αναπτύχθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τους παρόντες περιφερειακούς συμβούλους δράσεις που πρόκειται να γίνουν στο νησί και σε επίπεδο πολιτισμού και αθλητισμού.

Στο αίτημα του Δημάρχου για κατάρτιση ενδιαφερόμενων σε θέματα πρωτογενούς τομέα, ο κ. Πουσσαίος έκανε γνωστό ότι προγραμματίζονται τέτοιες δράσεις σε όλα τα νησιά και ζήτησε από το Δήμο την εκδήλωση ενδιαφέροντος στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας  για να προχωρήσουν.