Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

επέτειος της ίδρυσης του ΟΗΕ – γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 24-10-2012 θα εορταστεί η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Οκτωβρίου 2012.

Ενώ, σχετικά με την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου ανακοινώνεται ότι, από την Παρασκευή 26 εως και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ενώ για το Σάββατο 27.10 στις πρωτεύουσες των Νομών έχουν διοργανωθεί να πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων από μαθητές των σχολείων και προσκόπους.
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα γίνουν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τους Ιερούς Ναούς των πόλεων, επάρσεις σημαιών στις έδρες των Δήμων, επίσημες δοξολογίες χοροστατούντων των Μητροπολιτών των νησιών, επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφανιών στα Ηρώα από εκπροσώπους των Ο.Τ.Α. και των δημοσίων φορέων των νησιών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι καθιερωμένες παρελάσεις στις πρωτεύουσες των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
 Σύμφωνα με την Π.Ν.Α. για την διεξαγωγή των παραπάνω εκδηλώσεων έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι και οι Δημόσιοι Φορείς των νησιών.