Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2012

οι αποφάσεις της συνεδρίασης (23.10) του συλλόγου λογιστών Θήρας για το επικείμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Θήρας

Την σύνταξη κειμένου – επιστολής με σκοπό να αντικρούσουν το πόρισμα και τα κριτήρια του πορίσματος βάσει του οποίου το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε το κλείσιμο της ΔΟΥ Θήρας (στο πλαίσιο της διακοπής λειτουργίας και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων 49 ΔΟΥ σε ολόκληρη την χώρα), αποφάσισε στην συνάντηση των μελών του ο Σύλλογος των λογιστών της Σαντορίνης, που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης προτάθηκαν διάφορες μορφές αντιδράσεων ακόμη και κινητοποιήσεων σε τοπικό αλλά και συλλογικό (σε επίπεδο Νομού) επίπεδο, με την υποστήριξη των δημόσιων φορέων, του εμπορικού συλλόγου και των επαγγελματικών ενώσεων του νησιού, πλήν όμως και σε πρώτη φάση, από πλευράς του Συλλόγου των λογιστών του νησιού, αποφασίστηκε η σύνταξη επιστολής με σκοπό την –κατά το δυνατό..- διόρθωση της εν λόγο απόφασης του αρμόδιου Υπουργείου.
Την απόφαση των λογιστών όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, μπορεί να υποστηρίξει και ο Δήμος Θήρας με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα υποστηρίζει το αίτημα των λογιστών του νησιού για διατήρηση της ΔΟΥ Θήρας.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο λογιστών Θήρας η ταλαιπωρία των φορολογούμενων νησιωτών με το κλείσιμο της ΔΟΥ Θήρας θα είναι μεγάλη, όχι μόνον σε θέματα που έχουν να κάνουν με την φορολόγηση των επιχειρήσεων αλλά κυρίως με τους φορολογούμενους ως φυσικά πρόσωπα και σε ότι αφορά την “διαχείριση” των ακινήτων και της περιουσίας τους.
Παράλληλα ο Σύλλογος επεσήμανε ότι η ΔΥΟ Θήρας λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτήριο μη επιβαρύνοντας τα δημόσια ταμεία, ενώ εμφανίζει σταθερά τα πολλά τελευταία χρόνια, τον μεγαλύτερο τζίρο σε επίπεδο Νομού…. (της τάξης των 55 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση…)
Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας και με την συμμετοχή των επαγγελματιών του νησιού, προτάθηκε και εκκρεμεί να οριστικοποιηθεί στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (25.10 στις 15.00)  η κατάληψη της ΔΟΥ Θήρας το τριήμερο 29, 30 και 31 Οκτωβρίου.