Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

ασημένια η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παχουγιούθ 2012 - στην Σαντορίνη οι επόμενη διοργάνωση

Την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -67 κιλών ανδρών κατέκτησε η Ελλάδα στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παχουγιούθ, που διοργανώθηκε στο Νησί Κις στο Ιράν από τις 18 – 22 Οκτωβρίου 2012.

Συγκεκριμένα, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αθλητής του Α.Σ. Ο ΑΤΛΑΣ, Αλίαϊ Γιώργος, ο οποίος και τίμησε τα εθνικά μας χρώματα σηκώνοντας την ελληνική σημαία ψηλά. Αθλητής του Δρόσου Μιχάλη και της Αβραμίδου Μαρίας, συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων, αντιμετωπίζοντας διαδοχικά τους πρωταθλητές του Αφγανιστάν και της Τουρκίας.
Την ελληνική αποστολή συμπλήρωναν ο Δρόσος Μιχάλης, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχουγιούθ, WPF, και πρόεδρος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, EPF, και δάσκαλος πολεμικών τεχνών στην Σαντορίνη, καθώς και η Αβραμίδου Μαρία ως προπονήτρια και συντονίστρια Ευρώπης.

Ο Μιχάλης Δρόσος τιμήθηκε από τον γενικό γραμματέα της WPF Hamid Ebadati για την προσφορά του στην εξάπλωση του παχουγιούθ στην Ευρώπη και διετέλεσε ακόμα και διαιτητής/κριτής στην διοργάνωση. 
Εξαιρετικός στην γενική συνέλευση παρουσία όλων των εκπροσώπων των χωρών μελών της διοργάνωσης, ο Μιχάλης Δρόσος παρουσίασε την επόμενη διεθνή διοργάνωση για το Παχουγιούθ, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παχουγιούθ που θα γίνει τον Ιούνιο του 2013 στην Σαντορίνη. 
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες μουιτάι στο ρινγκ, αλλά και αγώνες κάα τσερκ και κραμπί κραμπόνγκ στο τατάμι, ενώ και την διάρκειά της θα διεξαχθούν και επίλεκτοι αγώνες μουιτάι για κατάκτηση ζώνης.
Τέλος, η Ελληνική Ομοσπονδία Παχουγιούθ διοργανώνει σεμινάριο μούι μποράν με την κρου Αβραμίδου Μαρία στον Α.Σ. Η ΤΡΟΙΑ, Π. Φάληρο (τηλ. 6948725275) την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 παρουσία του γενικού γραμματέα της WPF Hamid Ebadati,  που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για τις διαδικασίες διοργάνωσης του πανευρωπαϊκού, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου 2013 έχει προγραμματιστεί μια σειρά προπονητικών σεμιναρίων μουιτάι και αγώνες μουιτάι με την ομάδα παχουγιούθ της Συρίας.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με στο pahuyuthhellas@gmail.com