Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

σεμινάριο Συμβουλευτικής Επιμόρφωσης αιρετών και υποψηφίων αιρετών γυναικών

Στην Αθήνα, πρόκειται να υλοποιηθεί στις 01 και 02 Νοεμβρίου 2012 το 11ο Σεμινάριο Συμβουλευτικής και Επιμόρφωσης των αιρετών και υποψήφιων αιρετών γυναικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Το Σεμινάριο περιλαμβάνει οκτώ (8) ώρες Συμβουλευτικής και τέσσερις (4) ώρες Επιμόρφωσης και οι αιρετές ανήκουν σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης (περιφερειακό συμβούλιο, δημοτικό συμβούλιο, δημοτική κοινότητα ή τοπική κοινότητα).

Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία της Αυτοδιοίκησης «Πληροφόρηση Επιμόρφωση Τοπική Ανάπτυξη (Π.Ε.Τ.Α.) Α.Ε.», με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών, υλοποιεί, ως τελικός δικαιούχος, την Πράξη με τίτλο «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» στους άξονες προτεραιότητας 07, 08 και 09 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013».

Το προτεινόμενο Έργο συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όσον αφορά στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των γυναικών, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους, την προσωπική τους ενδυνάμωση και υποστήριξη ώστε να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε κάθε επίπεδο, με δεδομένη και την επιχειρούμενη αλλαγή στη δομή και τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ν. 3852/2010, ΦΕΚ 87 Α/07-06-2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»).
Το κόστος των σεμιναρίων θα καλυφθεί από την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες να απευθύνονται έως την Παρασκευή 26.10.2012 στο Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου Θήρας.
Τηλ. 2286360101/109.