Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

Άγιος Αρτέμιος … επί ..4!

Πολλές ήταν οι εκκλησίες που γιόρτασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Σαντορίνη, και συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αρτεμίου και του Αγίου Γερασίμου.

Ο Άγιος Αρτέμιος στο Καμάρι, ο μικρός ναός του Αγίου Αρτεμίου βρίσκεται κάτω και αριστερά από το ξεκίνημα του ανηφορικού δρόμου για την Αρχαία Θήρα. 
Ο Άγιος Αρτέμιος στον Βουρβούλο Σαντορίνης, βρίσκεται στην περιοχή "Στενό", έξω από το χωριό του Βουρβούλου, αριστερά και πιο μέσα επί του δρόμου Βουρβούλου Οίας. 
Ο Άγιος Γεράσιμος στο Φηροστεφάνι. Ο ενοριακός ναός του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης, με φανταστική θέα προς την καλντέρα της Σαντορίνης. 
Ο Άγιος Αρτέμιος στον Καρτεράδο Σαντορίνης
Ο ναός του Αγίου Αρτεμίου βρίσκεται επί του επαρχιακού δρόμου Φηρά - Καμάρι στην περιοχή του Καρτεράδου. 
Ο Άγιος Αρτέμιος στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης
Στον ιερό ναού του Αγίου Εφραίμ Ημεροβιγλίου, βρίσκεται η εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, όπου εορτάσθηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Άγιος Αρτέμιος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία μοιράσθηκε πανήγυρη κρέας με κοκκινιστές πατάτες. 
Η Αγία Ματρώνα στη Φοινικιά της Οίας
Ο ναός της Αγίας Ματρώνας (1750 – 1900), βρίσκεται αμφιθεατρικά τοποθετιμένος στον παραδοσιακό οικισμό της Φοινικάς Οίας. Κατά την παραμονή του εορτασμού και μετά τον εσπερινό, ακολουθεί ανάλογο παραδοσιακό γλέντι.