Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2012

η Π.Ε.Δ. για τις οφειλές των ΟΤΑ….

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κο Κώστα Ασκούνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με θέμα την «Ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ»,  έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής : 
«Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης την οποία αντιμετωπίζουν οι τοπικές μας κοινωνίες, ένας σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών, αλλά και δημοτών των δήμων μας, οφείλουν σε αυτούς σημαντικά ποσά. Υπάρχουν δήμοι κύρια τουριστικοί, όπου οι οφειλές ξεπερνούν και τα 10 εκατ. ευρώ και βεβαίως σε μεγαλύτερους δήμους, όπως είναι ο δήμος της Ρόδου, όπου τα ποσά αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα.
Από την μέχρι τώρα επικοινωνία μας, με ένα σημαντικό αριθμό οφειλετών, διαπιστώνουμε ότι βρίσκονται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τους δήμους, ακόμη και με τις ευεργετικές προϋποθέσεις που προβλέπει σήμερα ο νόμος για τη ρύθμιση των χρεών τους μέχρι και την 15η Νοεμβρίου 2012.