Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2012

απόφαση το κλείσιμο της ΔΟΥ Θήρας...

Δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην αναδιοργάνωση των οργανικών μονάδων του Υπουργείου και προβλέπει για τον νομό Κυκλάδων την διατήρηση των Δ.Ο.Υ. Σύρου και Νάξου και την κατάργηση όλων των υπολοίπων, με αντικατάστασή τους από Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Η αλλαγή αυτή για τον νησιωτικό χώρο αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αρνητικές παρενέργειες, τόσο στον τομέα της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων νησιωτών, όσο και στον τομέα της είσπραξης δημόσιων εσόδων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων τους, υπηρεσιακών καθώς και πολιτικών παραγόντων.

Ως προς τις δε επιλογές, και κυρίως με αυτήν της διατήρησης της ΔΟΥ Νάξου, (σε αντιπαραβολή με την κατάργηση των υπηρεσιών των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων, και πέραν της επιλογής να διατηρηθεί η ΔΟΥ Σύρου, ως νησιού – πρωτεύουσας του Νομού) έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ερωτήματα καθώς και απορίες, με δεδομένο οτι βάσει εσόδων η ΔΟΥ Νάξου είναι 5η στις Κυκλάδες, μετά την σταθερά πρώτη, ΔΟΥ Θήρας, με ετήσια έσοδα της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ, της ΔΟΥ Μυκόνου, της ΔΟΥ Σύρου που ακολουθεί στην σχετική κατάταξη, της ΔΟΥ Πάρου και τέλος της ΔΟΥ Νάξου. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΟΥ Νάξου επιλέγει να διατηρηθεί με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα του νησιού. 

Με αφορμή την εν λόγο απόφαση, η ΔΟΥ Θήρας, όπως και όλες οι 49 εφορίες των οποίων αποφασίστηκε η συγχώνευση, παρέμεινε κλειστή, την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.