Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα Σχολεία τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ και τους Οργανισμούς.
Το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει:

Προσκύνημα μαθητών στα μνημεία Ηρώων και στέψη ανδριάντων, προσερχόμενων με επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους την 26η Οκτωβρίου 2012.
Στα Φηρά της Θήρας το προσκύνημα των μαθητών θα γίνει στο μνημείο του Ιερού Λόχου.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2012, ώρα 07:30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και οι μουσικές, όπου υπάρχουν, θα περιέλθουν τους δρόμους και θα παιανίσουν θούρια και εμβατήρια.
Την ίδια ημέρα και ώρα 10:30 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θήρας – Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανείου.
Επίσημη δοξολογία θα γίνει στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες.
Στα Φηρά Θήρας, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κος Χρήστος Χριστοφορίδης, Θεολόγος Γενικού Λυκείου Φηρών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των Ηρώων βάσει προγράμματος που θα καταρτισθεί από κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα.
Στα Φηρά Θήρας μετά τη δοξολογία θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία «Σαρπάκη». Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, ενώ θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των σχολείων.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και τμήματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο δρόμο που περνάει έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ Θήρας, όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μερτής, Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Θήρας.
Στα Φηρά Θήρας μετά την παρέλαση θα ακολουθήσουν χορευτικά σχήματα με Ελληνικούς χορούς, από την δασκάλα κα Σταματίνα Ξιάρχου.
Τέλος ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Ίδρυμα Θήρας.

Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολιτικοί φορείς θα συμβάλλουν ουσιαστικά, ώστε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου να έχει Πανεθνικό και Παλλαϊκό χαρακτήρα και μακριά από οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση να αποτελέσει ορόσημο για τη συναδέλφωση του λαού.
Στις εκδηλώσεις και τη Δοξολογία είναι προσκεκλημένοι να παραστούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων, όλες οι Αρχές του Τόπου, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις που λειτουργούν νόμιμα, τα Σχολεία και όλοι οι δημότες.