Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

το Ακρωτήρι κάτω απο το νέο στέγαστρο – ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Θήρας

Ξενάγηση και ενημέρωση Τύπου Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων πολιτιστικών και τουριστικών εντύπων και portals, διοργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος της Σαντορίνης το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.
Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «το Ακρωτήρι κάτω απο το νέο στέγαστρο» και σε αυτήν περιλαμβάνονταν ομιλίες το Σάββατο το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο των κυρίων Ντούμα και Βουγιουκαλάκη, διευθυντή των ανασκαφών του Ακρωτηρίου και ηφαιστειολόγου αντίστοιχα, με θέματα «το κοσμοπολίτικο λιμάνι της εποχής του Χαλκού στο Ακρωτήρι» και «η έκρηξη και η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Σαντορίνη του 17ου αιώνα π.χ.».
Κατά την διάρκεια της παραμονής της η πολυμελής αντιπροσωπεία είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει τοπικά φαγητά και γεύσεις το απόγευμα της Παρασκευής, στο εστιατόριο «Ασύρτικο» στα Φηρά, και στο εστιατόριο «τα καβουράκια» στον Περίβολο.
Σύμφωνα με τις εντυπώσεις των δημοσιογράφων, η εικόνα και η αίσθηση που αποπνέει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, είναι μοναδική και στα σίγουρα αξίζει το μικρό ή μεγάλο ταξίδι για να τον επισκεφθεί κανείς.