Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

Χ. Κόκκινος - i want my space!

Τον "χώρο του" στην Περιφέρεια διεκδικεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Κόκκινος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου. Με επιστολή του μάλιστα μας ενημερώνει σχετικά με το αίτημα που διατυπώνει προς τους πολιτικούς προυσταμένους της Π.Ν.Α.

Παρακάτω, ακολουθούν 2 επιστολές. Η πρώτη, με την οποία ο κ. Κόκκινος ενημερώνει για το αίτημά του και η δευτερη με την οποία ξανα-υπενθυμίζει στην ΠΝΑ την υποχρέωσή της να του δώσει μια .. θέση!
i want my space.
Ο θεσμός της «Καλλικρατικής» Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης λειτουργεί ήδη για 3 περίπου μήνες και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης, εξακολουθεί να περιφρονεί θεσμούς και νόμους. Ενώ έχει φροντίσει να εξασφαλίσει θέση και γραφεία για τον εαυτό του και τους ημετέρους του στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αδιαφορεί για την υποχρέωσή του να παραχωρήσει γραφείο στις παρατάξεις της περιφερειακής μειοψηφίας, όπως ρητά ορίζει ο Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), άρθρο 169, παρ. 10
Απαιτούμε την άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας και την τακτοποίηση των υποχρεώσεων της περιφερειακής αρχής για την εύρυθμη και ισότιμη λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, θυμίζοντάς ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της Περιφέρειας, υπηρετούν τη διαφάνεια και τη δημοκρατία και εκφράζουν το μισό περίπου εκλογικό σώμα των νησιών μας.

i demand my space!
Σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή σας να παραχωρήσετε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υποστήριξη στις παρατάξεις της μειοψηφίας, σε εφαρμογή του Νόμου.
Μετά την παρέλευση 2,5 μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών και λειτουργίας του Καλλικράτη, η παράταξή μας δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλη αναβολή και οι υποσχέσεις και η υποχρέωσή σας πρέπει να γίνει πράξη.
Απαιτούμε την άμεση παραχώρηση κατάλληλου χώρου με γραμματειακή υποστήριξη στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο αλλά και στη Ρόδο.
Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Χατζηδιάκου περί «δήθεν παραχώρησης» γραφείων στη μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου εκθέτουν τον ίδιο και τον περιφερειάρχη. Ο ισχυρισμός ότι «ενημέρωσε περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού μας ότι διέθεσε γραφεία δίπλα στα ΚΕΠ της π. νομαρχίας Δωδεκανήσου» και ότι δεν του ζήτησα εγώ τα κλειδιά (!!!), δεν ευσταθεί και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών του Αιγαίου.
Ούτε γραφείο διέθεσαν, ούτε ενημέρωση έκαναν σε κανέναν!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι διορισμένοι συμβουλάτορες του κ. Μαχαιρίδη έχουν βολευτεί σε γραφεία, οι αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι υποχρεώνονται να περιπλανώνται στους διαδρόμους και να φιλοξενούνται, για λίγα λεπτά, στα γραφεία των υπηρεσιών.

Παράλληλα,
ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του αποκλεισμού των στελεχών του από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας κ. Παπανδρέου στη Σύρο.
Την ίδια τακτική ακολούθησε η περιφερειακή αρχή και στις περιοδείες του περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και του αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσαίου στην Πάρο, στην Άνδρο και του αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηδιάκου στην Κω. Στις συσκέψεις με τοπικούς φορείς στην Πάρο και την Άνδρο, όπου συζητήθηκαν σοβαρά τοπικά ζητήματα, δεν κλήθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Δ. Λοτσάρης και κ. Κ. Μπιζάς αντίστοιχα.
Το ίδιο συνέβη και στην Κω όπου αποκλείστηκε ο περιφερειακός μας σύμβουλος κ. Θ. Βαρκάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κ. Χατζηδιάκου και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί.
Η φίμωση και οι αποκλεισμοί της μειοψηφίας, που εκπροσωπεί σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του Νότιου Αιγαίου, δεν θα περάσει.