Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σύρο

Την διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της για την μη πρόσκλησή της στον διάλογο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ επαγγελματικών φορέων κατα την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σύρο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων που υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Καρατάσος.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει οτι,
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας εκφράζουμε την απογοήτευσή μας ως συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί χιλιάδες επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων στις Κυκλάδες, διότι δεν κληθήκαμε σε καμία από τις συναντήσεις - συσκέψεις σας με εκπροσώπους φορέων των Κυκλάδων, κατά την επίσκεψή σας στη Σύρο. Οι απόψεις των χιλιάδων αυτών επιχειρηματιών φαίνεται δεν ενδιαφέρουν τη κυβέρνηση.
Ο τουρισμός όμως είναι από τις ελάχιστες ελπίδες της Ελλάδας για έσοδα από το εξωτερικό.
Αν όμως θεωρείτε ότι ο τουριστικός τομέας μπορεί να ξελασπώσει οικονομικά την Ελλάδα με την επικρατούσα κατάσταση, μάλλον πλανάστε.
Αν νομίζετε ότι οι κρατικές υπηρεσίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι κρατικοί λειτουργοί ακόμη και οι κατά καιρούς υπουργοί, μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που εμποδίζουν τη τουριστική ανάπτυξη, μάλλον πλανάστε. Αν αυτό ίσχυε, θα το είχαν ήδη κάνει και η Ελλάδα δεν θα έπεφτε κάθε χρόνο στη παγκόσμια κλίμακα τουριστικών προορισμών.Οι τουριστικοί φορείς είναι παρόντες, εσείς ή οι σύμβουλοί σας όμως φαίνεται ότι προτιμούν να μην τους βλέπουν, ούτε να τους ακούν.