Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

ζήτω το έθνος, ζήτω και το θέατρο... (άντε, ζήτω και οι υπουργοί..)

Και καλά η παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, για την γυναίκα, για το νερό, για τα απόβλητα, για τα ζώα, για τις θάλασσες, αλλά για το θέατρο; Κι όμως με μήνυμά του μας την "θυμίζει" ο υφυπουργός -οικονομίας και ανάπτυξης της περιφέρειας- κ. Ρήγας.
Τόσο εντύπωση μας έκανε η ανακοίνωση που ψάχνουμε να βρούμε την σχέση μεταξύ θεάτρου, οικονομίας, και ... περιφέρειας. Κουραστήκαμε λίγο είναι η αλήθεια, αλλά τα καταφέραμε. Μας βοήθησε όμως και το κείμενο του υφυπουργού.
Έτσι λοιπόν αντιγράφουμε την φράση πως " Ο θεατρικός λόγος μπορεί να είναι αυστηρός αλλά και ανθρώπινος, λυρικός αλλά και δραματικός, κωμικός αλλά και καταγγελτικός, οξύς αλλά και λυτρωτικός. Συμβουλεύει, δίνει λύσεις, αποδεικνύει την οικουμενικότητα της ανθρώπινης σκέψης και δυνατότητας." (αναφέρει στο μηνυμά του ο υφυπουργός)
"Και ο πολιτικός (λόγος ..) το ίδιο"  θα συμπληρώναμε εμείς....

Στο μηνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (σ.σ. την οποία η τρόικα διατηρεί και αποδέχεται ως αργία..) ο κ. Ρήγας σημειώνει οτι,

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων το 1821, εναντίον της τεράστιας δύναμης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι μια μοναδική εποποιία, ένα λαμπρό παράδειγμα στην ιστορία, που καταδεικνύει ότι το ελεύθερο φρόνημα και η εθνική ομοψυχία καταφέρνουν το αδύνατο.
Αντίθετα, το αρνητικό φαινόμενο του διχασμού, είναι ένας επικίνδυνος σύμβουλος, που μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει.