Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

η συμμετοχή της Σαντορίνης στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου της Σαντορίνης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου μας κοινοποίησε η δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Η Σαντορίνη ήταν και πάλι παρούσα στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου 2011 στο Βερολίνο.
Το περίπτερο του νησιού μας ήταν από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα της έκθεσης ΙΤΒ 2011. Σημαντικοί τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού ενημερώθηκαν για τις υποδομές και παροχές του νησιού, λαμβάνοντας και σχετικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, για προβολή και προώθηση του τουρισμού στο νησί μας.

Τον Δήμο Θήρας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Αριστείδης Χλωρίδης και ο κος Μπελλώνιας Λουκάς, οι οποίοι είχαν επαφές, μεταξύ άλλων, με την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. και συγκεκριμένα με τον Υπουργό κ. Γερουλάνο και Υφυπουργό κ. Νικητιάδη, στους οποίους μεταξύ άλλων έθεσαν το θέμα της αποπεράτωσης του στεγάστρου του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι. Εποικοδομητικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης με τον Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επίσημους εκπροσώπους άλλων χωρών, με τους οποίους διερευνήθηκαν δυνατότητες συνεργασία και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού.
Την αποστολή πλαισίωσαν τουριστικοί πράκτορες του νησιού μας, ο Πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων κ. Λιγνός και άλλοι φορείς.
Ο δήμος της Σαντορίνης σημειώνει οτι ευχαριστεί την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων για την παρουσία και συνεισφορά της στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου.