Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

Βρούτσης - ερώτηση για το Νεώριο

Την άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη της βιωσιμότητας του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης με ερώτηση (17-03-2011) που κατέθεσε στη Βουλή.
Στο κείμενό του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,
«Πριν από αρκετούς μήνες, η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου, ότι με συγκεκριμένα άμεσα μέτρα θα διασφάλιζε την απρόσκοπτη και βιώσιμη λειτουργία του ναυπηγείου.
Σήμερα, παρά τις όποιες κυβερνητικές δεσμεύσεις, ο εφιάλτης της ανεργίας για τους 500 εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου και τις οικογένειές τους είναι πλέον ορατός, αφού η μητρική εταιρεία (Ναυπηγεία Ελευσίνας) κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά τόσο για το μέλλον των 500 εργαζομένων, όσο και του ίδιου του ναυπηγείου, με αποτέλεσμα να «μηδενίσει» μέσα σε λίγους μήνες την μεγάλη προσπάθεια που έκανε η Νέα Δημοκρατία για την στήριξη του Ναυπηγείου την περίοδο 2004-2009.
Στήριξη πραγματική, που εκφράστηκε με την προώθηση για επισκευή στο Νεώριο 2 ΤΠΚ του πολεμικού ναυτικού, 3 πυροσβεστικών σκαφών, τη στήριξη του ΚΕΚ Νεωρίου με επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και τη χρηματοδότηση της εταιρίας μέσω του αναπτυξιακού νόμου.
Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου, αλλά και ολόκληρη τη Σύρο.
Η Ν.Δ. καλεί την Κυβέρνηση την ύστατη αυτή ώρα να δώσει άμεσα λύση και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Νεωρίου, της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στο Αιγαίο, για την διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής ολόκληρης της Σύρου».