Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

οικολογικός άνεμος - ενημέρωση

Ο συνδιασμός «οικολογικός Άνεμος» μας ενημερώνει ότι,
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, Εμπορο-επαγγελματιών και Μαζικής Εστίασης Νάξου, μας προσκαλούν στην ημερίδα που συν-διοργανώνουν την Κυριακή 27/3/2011 στις 11.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Αντικείμενο της ημερίδας είναι η «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων – Διαλογή στην πηγή - Κομποστοποίηση».

Η περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν. Αιγαίου και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Ν. Αιγαίου διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Τσουνάμι και Πολιτική προστασία. Οργανώνοντας την προστασία μας, μαθαίνοντας από τα παθήματα», την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 18.30, Σύρος, Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Γεωργία και κτηνοτροφία στο Ν. Αιγαίο την εποχή της οικονομικής και κλιματικής κρίσης: προβλήματα, ευκαιρίες, πρωτοβουλίες» που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Κίνηση «Οικολογικός Άνεμος» και οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Ρόδο την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011. Οι εισηγήσεις εκπροσώπων αγροτικών ενώσεων, ερευνητών, παραγωγών, στελεχών της αυτοδιοίκησης ήταν υψηλού επιπέδου και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Τέλος, οι εκλεγμένοι Πράσινοι Σύμβουλοι σε Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια εκφράζουν την ανησυχία τους για την τύχη ενός σημαντικού, νέου, ανεξάρτητου θεσμού που θα δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (στους Δήμους) και το Συμπαραστάτη του Πολίτη (στις Περιφέρειες).