Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

Κόκκινος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σύρο

Στην ανακοίνωση του σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σύρο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Κόκκινος σημειώνει μεταξύ άλλων οτι,

Είναι λυπηρό για τους νησιώτες μας να βλέπουν τον Πρωθυπουργό, που επέλεξε πριν ένα χρόνο το Καστελόριζο -την εσχατιά της περιφέρειας και της χώρας- για να εξαγγείλει την υποδούλωση της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ., να δίνει αυτή τη φορά από την έδρα της περιφέρειας νέες υποσχέσεις που μοιάζουν με ακάλυπτες επιταγές.
Ο κ. Παπανδρέου αφήνει τους νησιώτες μας εκτεθειμένους και απροστάτευτους στα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.
Η υγεία «νοσεί» επικίνδυνα, η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν, η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες ώρες, το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η CAIR της Ρόδου βιώνουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, οι αναπτυξιακές δράσεις στο Νότιο Αιγαίο έχουν σταματήσει και η παιδεία υποβαθμίζεται καθημερινά, ο τουρισμός πορεύεται στον αυτόματο πιλότο.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δικιά σας επιθυμία να αποκλειστεί η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την κομματική φιέστα που επεδίωξαν να στήσουν. Όσο όμως και αν προσπαθούν να σας βάλουν στη «γυάλα» και να κρύψουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», να ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλήθηκαν. Η κοινωνία μας «χόρτασε» από λόγια και απογοητεύτηκε από την ανακολουθία των έργων και των διακηρύξεών σας.