Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

επιμελητήριο Κυκλάδων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

 
Ξετρελαίνομαι για λεζάντες!

Και καλά τα Δ.Τ. (δελτία Τύπου). Όσο να ναι τα χουμε συνηθίσει. Ο κάθε φορέας (σ.σ. σε περίπτωση που είναι -ή θέλει να δείχνει-σοβαρός «βγάζει» κι ενα δελτίο Τύπου, οχι τίποτε άλλο, αλλά για να ενημερώνονται και οι δημοσιογράφοι..) αλλά λεζάντες είναι η αλήθεια οτι πρώτη φορά βλέπω! Νομίζω δε οτι πρόκειται για το best of της υπόθεσης!
Πρόκειται για τις λεζάντες που περιλαμβάνονται στο ΔΤ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ερμούπολη. (μήπως είστε δημοσιογράφοι; μήπως θέλετε να γίνετε; μήπως έστω νιώθετε το χιούμορ σας να καταπιέζεται;..)

Το Επιμελητήριο πάντως, κι αυτό είναι προς τιμήν του, μας έστειλε μακράν τις καλύτερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση, διότι οι υπόλοιπες που έχουμε λάβει....(παιδιά σατανικό, μήπως είστε πολύ "προχωρημένοι" και το κάνετε επίτηδες;) δεν βλέπονται...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου (και τις λεζάντες του φυσικά...),
Ο κ. Παπανδρέου χαιρέτησε προσωπικά όλα τα στελέχη του Επιμελητηρίου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδροκ. Ρούσσο για τις υποδομές, τις ενέργειες και τις δράσεις που έχει αναπτύξει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας στην τεχνολογία, προκειμένου να άρει τα προβλήματα που δημιουργεί η πολυνησιωτικότητα των Κυκλάδων και να προσφέρει στους επιχειρηματίες των νησιών αναβαθμισμένες υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία και να σταθεί αρωγός στην καθημερινή τους προσπάθεια για ανάπτυξη.
Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, κάνοντας αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Εξήρε το έργο του φορέα, χαρακτηρίζοντάς το «δείγμα της μετατροπής των μειονεκτημάτων και των αδυναμιών που προέρχονται από τη νησιωτική φύση των κοινωνιών - όπως των κυκλαδίτικων νησιών - σε προτερήματα», ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των τεχνολογιών και τις ευκαιρίες που αυτές διαμορφώνουν για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος, κυρίως μέσω του Διαδικτύου.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος ανακοίνωσε μια σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, που αφορά στην υλοποίηση μιας καινοτόμου λύσης που θα επιτρέψει στα μικρά νησιά του Νομού να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία, με βάση τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το  σημαντικό πρόβλημα της ηλεκτροδότησής τους.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου και το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνόδευε επισκέφθηκαν την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να απευθύνει «ζωντανά» χαιρετισμό, μέσω του συστήματος της τηλεδιάσκεψης, στα στελέχη του Επιμελητηρίου στα γραφεία που λειτουργεί ο φορέας στα επτά (7) μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων. «Είμαστε κοντά σας να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τις πολλές προοπτικές που έχουν τα νησιά του Αιγαίου» τόνισε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης σαν ένα είδος ηλεκτρονικής συμμετοχικής δημοκρατίας.


Λεζάντες Φωτογραφιών:
Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: «Είμαστε κοντά σας να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τις πολλές προοπτικές που έχουν τα νησιά του Αιγαίου».
Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου επικοινωνεί με τα επτά κατά τόπους γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης.