Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

οικολόγοι πράσινοι για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σύρο

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σύρο η Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων πρασίνων του Ν. Αιγαίου αναφέρει μεταξύ άλλων οτι,

Η Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων Πρασίνων Ν. Αιγαίου καταδικάζει την άσκηση βίας και την χρήση επικίνδυνων χημικών από την αστυνομία στην Ερμούπολη. Η κοινωνία και οι πολίτες είναι οργισμένοι με το πολιτικό σύστημα και με τα πολιτικά κόμματα εξουσίας που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το χάλι, με την προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση που διαχειρίστηκαν με εντελώς αποτυχημένο τρόπο την κρίση αλλά και με την κυβέρνηση που ψηφίστηκε με άλλο πρόγραμμα και εφαρμόζει όσα κατηγορούσε ως αποτυχημένες επιλογές.
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να πάει στη Σύρο για να μιλήσει για την «πράσινη ανάπτυξη», τη δια βίου μάθηση, την οικονομία. Θα περίμενε κανείς πρώτα να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη, να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει ειλικρινή διάλογο, ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά που νοιώθουν ότι απειλείται το μέλλον τους και δεν πιστεύουν τα λόγια τα μεγάλα τα ψεύτικα. Και αντί για συγνώμη, πνίγηκε η Ερμούπολη στο νέφος από δακρυγόνα, τα ΜΑΤ δίδαξαν μια κατ΄ εξοχήν ειρηνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά τι σημαίνει βία, και οι πολίτες της Σύρου έζησαν εικόνες πρωτοφανούς βίας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε καταγγείλει ότι τα ΜΑΤ χρησιμοποιούν δακρυγόνα τα οποία περιέχουν το χημικό αέριο CS και το Admisite-DM, αέρια με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία. Διαπιστώνουμε ότι συχνά γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία ρίψη χημικών και κλιμάκωση της βίας, με αποτέλεσμα σωματικές βλάβες σε πολίτες χωρίς καν αφορμή.