Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

δημοτικό συμβούλιο - αποφάσεις

Την αύξηση των τελών καθαριότητας κατα 30% και όχι 40% όπως είχε αρχικά εισηγηθεί ο δήμος της Σαντορίνης ύστερα απο εισήγηση της επιτροπής οικονομικών, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο μετά και τις ενστάσεις που εξέφρασε η μειοψηφία του συμβουλίου. Ο Δήμαρχος στην αρχική του τοποθέτηση επιχειρηματολόγησε υπέρ της αύξησης του 40% με το αιτιολογικό οτι (και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο "Καλλικράτης") με περιορισμένα τα έσοδα του Δήμου δεν είναι δυνατό να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για την καθαριότητα καθώς και να εφαρμοστούν προγράμματα για την καλύτερη διαχείριση των απορρυμμάτων καθώς και η ανακύκλωση.
Στην ίδια συνεδρίαση ανακοινώθηκε απο τον Δήμαρχο κ. Ζώρζο οτι οι οφειλές του Δήμου σε τρίτους ξεπερνούν τα 3 εκ. ευρώ.
Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία το φετινό τεχνικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπεται να υλοποιηθεί με τα χρήματα του ιδρύματος Νομικού (τελεφερίκ), ποσοστό των οποίων σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος, αποδίδεται στον δήμο Θήρας.
Τον "βηματισμό" της έδειξε να βρίσκει η αντιπολίτευση της δημοτικής αρχής, με τον κ. Σιγάλα να εκφράζει σοβαρές ενστάσεις ως προς μια απο τις λύσεις που εξετάζονται απο την δημοτική αρχή για την καλύτερη διαχείριση των απορρυμμάτων καθώς και τις αυξήσεις των χρεώσεων στους δημότες σε περίοδο οικονομικής κρίσης.