Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

Λ.Τ.Θ. συμμετοχή στην Cruise Shipping Miami

Στην έκθεση "Cruise Shipping Miami" (CSM) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-17 Μαρτίου 2011 στο Miami της Florida συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την Ελλάδα ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδης και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Νικητιάδης, στο πλαίσιο της καλύτερης υποστήρηξης της βιομηχανίας του τουρισμού και συγκεκριμένα της κρουαζιέρας στην χώρα.
Η έκθεση απευθυνόταν σε επιχειρήσεις διοργάνωσης κρουαζιέρας σε ολόκληρο τον κόσμο, σε επιχειρήσεις πλοιοκτήτες ανάλογου τύπου πλοίων, σε χώρες προορισμούς κρουαζιερόπλοιων καθώς και σε ενδιαφερόμενες να συμμετάσχουν στα προγράμματα χώρες και περιοχές.
Η Ελλάδα συμμετείχε στην εν λόγο έκθεση για πρώτη φορά έχοντας οργανώσει δικό της χώρο, στον οποίο προβλήθηκαν τα λιμάνια - προορισμοί των κρουαζιεροπλοίων της χώρας που είναι : ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, ο Βόλος, η Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Σαντορίνη και η Κεφαλονιά. Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν, Italy, Brazil, Denmark, Finland, France, Germany, Holland, Ireland, Greece, Spain etc.
Το ενδιαφέρον και εκτίμησή του, εκπροσωπόντας την Σαντορίνη -ενα νησί απο τα πλέον καθιερωμένα ως προορισμό κρουαζιεροπλοίων στον κόσμο- έδειξε το Λιμενικό Ταμείο Σαντορίνης αποδεχόμενο την πρόσκληση και συμμετέχοντας στην έκθεση. Εκ μέρους του Λ.Τ.Θ. συμμετείχε ο πρόεδρός του κ. Μητροπίας.
Πληροφορίες σχετικά με όλους τους εκθέτες μπορείτε να δείτε εδω.