Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

o καλός ο δημοσιογράφος...

ή,
περασμένα μεγαλεία
και θυμόντας τα να γελάς ..

-ξέρεις τι μπορεί να (παρα)σύρει τούτο εδω;
-οχι.
-καλύτερα..

Ο καλός ο δημοσιογράφος.....οφείλει να διατηρεί αρχείο. Ώστε να μπορεί να το συμβουλεύεται και να έρχεται στα ίσια του. Να μην γίνεται δηλ. υπερβολικός με το σήμερα, γιατί τα ίδια και χειρότερα έχουμε ζήσει στο παρελθόν.
Έτσι κι εγω συμβουλευόμενη το γιορτινό αρχείο μου με τις φωτογραφίες που μας έχουν στείλει οι πολιτικοί της επαρχίας μας ώστε να μας ενημερώσουν για το έργο τους, ακόμη και το γιορτινό, έπεσα επάνω σε αυτην την εκπληκτική φωτογραφία την οποία αντί να κρύψουν, τουλάχιστο οι δύο εκατέρωθεν του πρώην υπουργού πολιτικοί παράγονες, διένεμαν με ι-μέιλς στους πολιτικούς συντάκτες της περιοχής μας.
Η φωτογραφία απεικονίζει πολιτικούς που συναντιούνται μεταξύ τους, άπαντες με πρώην ιδιότητες. 'Ετσι, στην εορταστική φωτογραφία έχουμε, έναν πρώην υπουργό, μια πρώην βουλευτή, και εναν πρώην γενικό. Γενικώς, η φωτογραφία προκαλεί μια κάποια θλίψη, κατα πρώτων σε δεξιούς για τα πρόσφατα περασμένα μεγαλεία, κατα δευτερον σε πασόκους που με τέτοιο στραπάτσο που 'χει πάθει η χώρα δεν έχουν τα κέφια να ανταλλάσουν μαούνες, και κατα τρίτον σε όλους γιατί τέτοιο καλαμπουρτζίδικο κλίμα δεν το βρίσκεις ευκολα στις μέρες μας.

Εναλλακτικός τίτλος της φωτογραφίας "κοίτα παιδί κου ενα βαπόρι..". Αριστερά, η κυρία Μανούσου.