Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

τοποθέτηση ΤΕΔΚ για Περιφέρεια (έδρα και οργανισμό)

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, σχετικά με το θέμα της "σύνταξης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου" στην οποία αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, κατά τη συνεδρίασή του στις 20/12, συζήτησε το θέμα της σύνταξης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή τις δηλώσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητούν τόσο την έδρα της Περιφέρειάς μας, όσο και τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που έχει συνταχθεί από το Υπουργείο σας.

Οι αιρετοί της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης του Νομού Κυκλάδων, ζητούν την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010, σύμφωνα με τον οποίο "έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η Σύρος" και συνεπώς το σύνολο των Γενικών Διευθύνσεων θα πρέπει να εδρεύει στην Ερμούπολη για την εύρυθμη διοικητική λειτουργία των υπηρεσιών.
Παράλληλα, στόχος θα πρέπει να είναι η σύσταση διευθύνσεων και τμημάτων στις έδρες των Περιφερειακών ενοτήτων, έτσι ώστε οι υπηρεσίες να παρέχονται στο σύνολο των νησιωτών μας.
Εμείς από την πλευρά μας, θα αγωνισθούμε για την ενδυνάμωση του θεσμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και για την ισόρροπη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του συνόλου των νησιών μας. Τονίζουμε όμως για μία ακόμη φορά ότι η έδρα είναι στη Σύρο και συνεπώς οι Γενικές Διευθύνσεις θα εδρεύουν σ΄ αυτήν. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση θα μας βρει αντίθετους