Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2011

Morin Mars - part 2..

Σε δεξίωση, που παρέθεσε ο Δήμαρχος Θήρας προς τιμήν της 16χρονης Μορίν Μαρς από την Αμερική, έγινε η ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη Θήρας, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, όπου της απονεμήθηκε το τιμητικό μετάλλιο του Δήμου Θήρας σύμφωνα με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.
Τη δεξίωση πλαισίωσε παραδοσιακή ορχήστρα, υπό τους ήχους της οποίας η Μορίν με την οικογένειά της, χόρεψε, διασκέδασε και γεύτηκε σαντορινιές γεύσεις, κατά τη διάρκεια ενός μαγευτικού ηλιοβασιλέματος.
Ο Δήμαρχος Θήρας εξύμνησε το θάρρος και τη δύναμη της 16χρονης και σημείωσε το γεγονός ότι αποτελεί παράδειγμα και λαμπρή απόδειξη της ικανότητας του ανθρώπου να υπερνικά ανυπέρβλητα εμπόδια.
Την επόμενη ημέρα η Μορίν, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οίας - Θηρασίας κ. Γεώργιο Βαρβαρήγο επισκέφθηκε και το νησί της Θηρασίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου,
Είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία της στο νησί θα δώσει δύναμη και ελπίδα σε όσους ανθρώπους περνούν ανάλογες δυσκολίες, κυρίως δε σε νέα παιδιά που πάσχουν από ανίατες ασθένειες κα χρειάζονται δύναμη και υποστήριξη για να τις ξεπεράσουν. Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί το ξενοδοχείο "Βορεινά" το οποίο ανέλαβε δωρεάν τη φιλοξενία της οικογένειας, την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων "Σπυριδάκος" για την δωρεάν παραχώρηση ενός αυτοκινήτου, την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων για την άψογη διεξαγωγή της δεξίωσης, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην ικανοποίηση της επιθυμίας της Μορίν Μάρς.