Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

Μαχαιρίδης - ιδιοκτήτες ταξί, ή "ταξιτζήδες"..

Αποφασίστε. Είναι οδηγοί ταξί ή ταξιτζήδες;!

Με τους δυό παραπάνω χαρακτηρισμούς αναφέρεται η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη και των ιδιοκτητών Ταξί.
Η συνάντηση έγινε στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» (πρωτότυπο αυτό, αν και δεν ξέρουμε αν κάποιοι ήταν με τα .. διαβατήρια στα δόντια.. σε αυτή την χώρα πάντως καλού κακού καλό είναι να "βαστάς" ενα διαβατήριο επάνω σου..)
Ο κ. Μαχαιρίδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των επαγγελματιών και εξέφρασε την πάγια θέση του και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόβλεψη, ότι για κάθε νομοθέτημα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών "που δεν πρέπει να παραγνωρίζονται από κανέναν".

Τώρα που το σκέπτομαι, το αεροδρόμιο της Σαντορίνης δεν έχει όνομα... Κι η αλήθεια είναι οτι με γυροφέρνουν διάφορες σκέψεις, αλλά, δεν τις λέω γιατί... πάλι θα λέτε οτι είμεθα φαντασιόπληκτοι..

Την επόμενη μέρα ο κ. Μαχαιρίδης δέχθηκε τους ιδιοκτήτες ταξί στο γραφείο του και τους είπε οτι "η απελευθέρωση μπορεί και πρέπει να γίνει με καθαρούς κανόνες που θα λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού ξεχωριστά, με αδιαπραγμάτευτη παράμετρο τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Συμφωνούμε στην εξυγίανση, όμως δεν μπορεί μια άδεια ταξί να δίνεται για ένα τάλιρο».
Διαβεβαίωσε μάλιστα τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στελέχη του Υπουργείου, θα αποστείλει και επιστολή προς τον κ. Γιάννη Ραγκούση που θα του θυμίζει τη συνταγματική επιταγή για τις νησιωτικές περιοχές, αλλά και τη διαθεσιμότητα των Περιφερειών να αναλάβουν την ευθύνη της χορήγησης των αδειών, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων.