Τρίτη, Ιουλίου 12, 2011

Βρούτσης για τα δημόσια οικονομικά

'Επεσε δουλειά και στην αντιπολίτευση... εκεί μέσα όλη μέρα πρέπει να ασχολούνται με αριθμούς, δεν εξηγείται αλλιώς....

Σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Κυκλάδων (μια ώρα δρόμος τίτλος..!) κ. Βρούτσης, σχετικά με τα δημόσια οικονομικά, μας ενημερώνει οτι,

«Η κατάσταση στην οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο (σ.σ. και που είστε ακόμα..) Υπάρχει πλήρες στέγνωμα της αγοράς, έλλειψη ρευστότητας, εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Όλα αυτά επιβεβαιώνονται και από το οτι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους, που τον Οκτώβριο του 2009 ήταν περίπου 31 δισ. ευρώ έχουν ξεπεράσει, τα 41 δισ. ευρώ.
Και όλα αυτά πριν έρθουν και τα νέα μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου, από τον επόμενο μήνα, τα οποία, όχι μόνο θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αλλά θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα, περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας.
Η Ν.Δ. θεωρεί επιτακτική την άμεση και πλήρη εφαρμογή των προτάσεών της για τη φορολογία επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και για τη μείωση του ΦΠΑ., όπως αναπτύχθηκαν στο «Ζάππειο ΙΙ».
Ειδικότερα, προτείνουμε: "Μείωση φορολογικών συντελεστών, Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρίες (flat rate), Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, στόχος σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%, Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό, Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργησης «φόρων υπέρ τρίτων", τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή «κόκκινη γραμμή» από εδώ και στο εξής: Παράθυρο ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχειών, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας. Όχι άλλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών».

Σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού μας λέει οτι,
«Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών.
Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αναδεικνύει, και μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κάθε καλοπροαίρετος αναλυτής εντός και εκτός χώρας, το απόλυτο «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής. Αποδεικνύει ότι ο εφετινός Προϋπολογισμός είναι ένα σχέδιο «εικονικής πραγματικότητας».
Τα έσοδα καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα εκτοξεύεται.
(σ.σ. "οι κερδοσκόποι πλουτίζουν" θα ήθελε να πεί ο συντάκτης, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια..)