Τρίτη, Ιουλίου 12, 2011

αστυνομικό δελτίο αποδομένο λογοτεχνικά..

φυλάει ο θεός τον κλέφτη, αλλά φυλάει και τους νοικοκυραίους...

Μας το έλεγαν φίλοι, μας το έλεγαν γνωστοί, και απέμενε η ανακοίνωση της Αστυνομίας Σαντορίνης να επιβεβαιώσει τα λεχθέντα. Τις τελευταίες μέρες στο νησί κυκλοφορούσαν πληροφορίες οτι κάποιοι καλόβλεπαν τις ξένες περιουσίες, έχοντας μάλιστα στοχοθετήσει ξενοδοχεία και σπίτια, ενώ δεν έλλειπαν και φήμες για κάποιους που κυκλοφορούσαν στις παραλίες όχι για να ορμήσουν στην θάλασσα αλλά στις.. τσάντες (!) των λουομένων. Γνωστά πράματα δηλαδή, που στο βάθος του μυαλού μας λίγο εως πολύ όλοι τα έχουμε υπόψη γι αυτό και φυλάμε τα ρούχα μας, για να τα έχουμε.. όλα.
Στην Σαντορίνη, μέχρι σήμερα και παρά την πολύ μεγάλη κίνηση των επισκεπτών είναι εξαιρετικά περιορισμένα τα φαινόμενα κλοπών και γενικότερα παραβατικής δραστηριότητας, γεγονός στο οποίο συμβάλει και η σοβαρή δουλειά που γίνεται από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε η “τάξη και η ασφάλεια” να συνεχίσουν να επικρατούν στην περιοχή μας...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Σαντορίνης, την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας, 54 ετών και οι δυο, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, σύσταση εγκληματικής ομάδας και παράνομη διαμονή, ενώ αναζητείται, ακόμη, ένας συνεργός τους. Από τις έρευνες εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές και δυο απόπειρες κλοπών σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν διαπράξει οι συλληφθέντες το διάστημα 19-5-2011 έως 5-7-2011.