Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

Σαντορίνη: διπλή πρωτιά για "το ομορφότερο νησί του κόσμου"

Πρόκειται για μία ακόμα πρωτιά για τη Σαντορίνη, καθώς ανακηρύχθηκε από τους αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure το ομορφότερο νησί του κόσμου.
Ο διαγωνισμός που διεξάγει το έγκριτο περιοδικό γίνεται φέτος για 16η φορά, με τη Σαντορίνη από την έκτη θέση πέρυσι να κατακτά την κορυφή, αφήνοντας πίσω της το Μπαλί και τα νησιά Καλαπάγκος.
Το ταξιδιωτικό περιοδικό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στους φιλόξενους ανθρώπους, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, τα ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα και τα όμορφα σοκάκια με τα λευκά σπίτια με τις γαλάζιες οροφές.

Την πρωτιά στις προτιμήσεις των αναγνωστών τόσο της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Conde Nast Traveler», όσο και του αμερικανικού περιοδικού «Travel and Leisure» κατέκτησε φέτος η Σαντορίνη.
Ο δήμαρχος Σαντορίνης κ. Ν. Ζώρζος, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του νησιού που με τον επαγγελματισμό τους πέτυχαν συνολικά τη διάκριση αυτή, δήλωσε υπερήφανος τονίζοντας πως «η βαριά βιομηχανία, με πρωτοπόρο τη Σαντορίνη, όχι μόνο αντέχει στην ύφεση, αλλά δίνει και ελπίδες για αναπτυξιακές προοπτικές τόσο στα άμεσα όσο και στα συμπληρωματικά επαγγέλματα του τουρισμού».
πηγή : εφημερίδα "Ναυτεμπορική"