Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

επισκέψεις σε Ανάφη και Σαντορίνη απο στελέχη της Περιφέρειας

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Χάλκη και Ανάφη, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Χάλκη, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακριωνίτης επισκέφθηκε την Ανάφη.
Εκεί, ο αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στους οποίους έγινε παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Επίσης, ο κ. Μακριωνίτης στην τριήμερη περιοδεία του, το τριήμερο 6 έως 8 Ιουλίου 2011, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Ηλία Μάινα, επισκέφθηκε και τη Σαντορίνη.
Εκεί, (εδω δηλαδή...) συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Ζώρζο ενω επισκέφθηκε τα έργα που εκτελεί η περιφέρεια στο νησί, όπως η κατασκευή Επαγγελματικού Λυκείου και του Δημοτικού Σχολείου Μεσσαριάς και συζήτησε με τους αναδόχους προβλήματα και την εξέλιξη των έργων.
Την Παρασκευή συμμετείχε στο Συνέδριο για τη Μικρόκαρπη Ντομάτα, που διοργάνωσε η "Ηλιότοπος" σε συνεργασία με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και σε εισήγησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης στο έπακρο της πρωτογενούς παραγωγής στα νησιά μας.