Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015

σύσκεψη για το έργο «αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τεχνική συνάντηση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη, της επάρχου Θήρας κας Λειβαδάρου, του αντιδημάρχου κ. Κυριαζή, του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Βουτσίνου, των στελεχών κ. Παπαλουκά και κ. Γιαλόγλου, της προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών κας Βράντζα, του στελέχους των Τεχνικών Υπηρεσιών κας Λιονουδάκη, του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Σιμιτού και του εκπροσώπου της εταιρείας συμβούλων του Δήμου κ. Γαλανόπουλου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν η πορεία δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α», η οποία πρέπει να συνδυαστεί με την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων και αποτελεί μέρος της οριστικής διαχείρισης, το στάδιο προετοιμασίας τους και οι ανακύπτουσες δυσκολίες  στην πορεία ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

 Σημειώθηκε από το Δήμαρχο ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις και ζήτησε τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων προκειμένου ο Δήμος να αποφύγει επιπτώσεις σημαντικές εξαιτίας των εμποδίων που μπορεί να ανακύπτουν ακόμα και από διαφορετικές απόψεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου και συμφώνησε για τα ελάχιστα χρονικά περιθώρια.

Τονίζεται ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2011 και μετά τον Απρίλη του 2012 με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που ζητήθηκε από το Δήμο Θήρας για να είναι εφικτή η διαχείριση των απορριμμάτων, οι διαδικασίες αυτές επισπεύστηκαν. Το χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση των εργασιών παραμένει με τα σημερινά δεδομένα ασφυκτικό.

Η συνάντηση θεωρείται εποικοδομητική καθώς καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών.