Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2015

διήμερη επίσκεψη στη Σαντορίνη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Τη Σαντορίνη επισκέφτηκε το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.

      Στην ατζέντα των επαφών του Αντιπεριφερειάρχη κυριάρχησε η παρουσία του στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί για την ανέλκυση του Sea Diamond με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Νικολάου Ζώρζου, της Επάρχου κας Θεώνης Λειβαδάρου, των Περιφερειακών Συμβούλων Θήρας Ευάγγελου Σιγάλα και Ιωάννη Δεκαβάλλα, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλία Πελέκη, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα των Θηραίων Πολιτών για τη ανέλκυση του ναυαγίου, όπου αποφασίστηκε η ανάληψη της πρωτοβουλίας συνάντησης με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος προ πενταετίας είχε τοποθετηθεί υπέρ της αναγκαιότητας ανέλκυσης του πλοίου.

      Επιπλέον χτες το πρωί ο κ. Λεονταρίτης συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο του νησιού, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου και με τη συμμετοχή της Επάρχου, του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Αντωνίου Βουτσίνου, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

        Ακολούθως επισκέφτηκε το Γυμνάσιο της Μεσσαριάς στο οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες με την τελευταία παρέμβαση που αφορά στην ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ του σχολείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει ο έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων προκειμένου να ακολουθήσει άμεσα η διοικητική παραλαβή του έργου. Σημειώνεται ότι το έργο παραδίδεται στη μαθητιώσα νεολαία του νησιού μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων μηνών από τη νέα Περιφερειακή Αρχή που το παρέλαβε σταματημένο ενώ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2012.

      Η λεπτομερής αναφορά στην πρόοδο των εργασιών της υλοποίησης του έργου του οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Φηρά-Βουρβούλο-Οία ήταν το θέμα μιας ακόμη σύσκεψης στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης και στην οποία συμμετείχαν ακόμη η Έπαρχος, η επιβλέπουσα μηχανικός και ο ανάδοχος του έργου. Όπως έγινε γνωστό μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να παραδοθούν το τμήμα Αεροδρόμιο-Βουρβούλο και ένα μέρος του μικρού περιφερειακού των Φηρών, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016.


      Πριν αναχωρήσει από τη Σαντορίνη ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Επαγγελματιών Οδηγών TAXI και συζήτησε μαζί τους το θέμα της παράνομης διακίνησης επιβατών που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο νησί, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με την Έπαρχο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της περιοχής για όλα τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο.