Τρίτη, Μαρτίου 17, 2015

κοινή πολιτική απο Πειραιά, Σαντορίνη και Μύκονο στο θέμα της κρουαζιέρας

Tον από κοινού συντονισμό της πολιτικής τους για τη κρουαζιέρα από το 2016, συναποφάσισαν οι Πρόεδροι του Λιμένα Πειραιά κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Νίκος Ζώρζος, και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κώστας Κουκάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά.

Στην συνάντηση συμμετείχε  ο Γεν. Δ/ντης του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Χατζάκος, ο εκτ. Δ/ντης της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Καστελάνος, ο Δ/ντης Κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε.  κ. Θεόδωρος  Τσίτουρας, οι Πρόεδροι του Λιμενικού ταμείου Σαντορίνης κ. Ηλίας Πελέκης και Μυκόνου κα. Ελένη Καλμπουρτζή.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο ότι η κρουαζιέρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα και παράμετρο της τουριστικής οικονομίας καθώς και ότι αποφέρει σημαντικά οφέλη στις περιοχές τις οποίες επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταιριών και φορέων που διαχειρίζονται και άπτονται του θέματος της κρουαζιέρας.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων οι οποίοι θα πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους και να ανταλλάσουν τεχνογνωσία, με σκοπό τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των αφίξεων, καθώς και η συνεργασία και των τριών περιοχών με την θυγατρική εταιρία  του ΟΛΠ Α.Ε. Consulting-Logistics S.A στους τομείς της ανάπτυξης υποδομών και παροχής τεχνογνωσίας.


Τα λιμάνια του Πειραιά, της Σαντορίνης και της Μυκόνου είναι αυτά που δέχονται τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στην Ελλάδα.