Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2015

αναγκαία η στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Θήρας, συνάντηση Δημάρχου-Διευθυντή γραφείου Δημόσιας Τάξης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Στις 12 Μαρτίου ο Δήμαρχος Θήρας επισκέφτηκε τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης, καθώς ο υπουργός εβρίσκετο εκτός Αθηνών, προκειμένου να ζητήσει την στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Θήρας με μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πέρα της αντιμετώπισης του κοινού εγκλήματος και της παραβατικότητας, τα οποία πρέπει με επάρκεια το αστυνομικό τμήμα να αντιμετωπίζει, υπάρχουν προβλήματα αστικού τύπου που απαιτούν την συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας αφού η Σαντορίνη υποδέχεται 2.000.000 επισκέπτες .

 Ταυτόχρονα επισήμανε πως ένα γεγονός που δεν θα αποτελούσε μέρος της δημοσιότητας αν συνέβαινε σε άλλη περιοχή της Ελλάδος , στη Σαντορίνη το αντίστοιχο γεγονός θα είχε διεθνή απήχηση.

 Επίσης απαίτησε τη στελέχωση του προ ετών ιδρυθέντος τμήματος ασφαλείας. Η με γεωμετρική πρόοδο ανάπτυξη της Σαντορίνης απαιτεί άλλης κλίμακας αντιμετώπιση της προστασίας και ασφάλειας του νησιού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση του διευθυντή ότι θα φροντίσει για την στελέχωση του αστυνομικού τμήματος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Υπουργείου αφού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν θα διατεθούν δόκιμοι αστυνομικοί.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημαρχείου Θήρας