Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2015

σε αποστολή για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία ο Μ. Καφούρος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της Ε.Δ.Ο.Α.Ο

Ως πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.) συμμετέχει ο κ. Μάρκος Καφούρος στην αποστολή του οργανισμού στην Αυστραλία στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος που οριστικοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 για την προβολή και προώθηση των ελληνικών κρασιών στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής και προώθησης του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό από πλευράς Ε.Δ.Ο.Α.Ο. έμφαση έχει δοθεί στις αγορές της ήδη ανεπτυγμένης Αμερικής αλλά και την αγορά της Κίνας, και το σχεδιασμό για την καινούρια και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Αυστραλίας.
  
Η υλοποίηση του προγράμματος προβολής για το 2015 γίνεται στο πλαίσιο του νέου generic προγράμματός της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, που δίνει έμφαση έχοντας κατηγοριοποιήσει τις αγορές 3 ηπείρων.

Τον Νοέμβριο του 2014 η ΕΔΟΑΟ είχε παρουσιάσει σε όλα τα οινοποιεία της χώρας τις νέες δράσεις για την προώθηση του Ελληνικού κρασιού που σχεδιάζονται για το 2015.

Στην εκδήλωση είχε απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Καφούρος. Τις παρουσιάσεις ξεκίνησε ο κ. Αρκουμάνης ο οποίος, αφού αποτίμησε το σημαντικό έργο που έχει γίνει όλες τις προηγούμενες χρονιές στο πλαίσιο των προγραμμάτων της ΚΟΑ, ανέπτυξε το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η ΕΔΟΑΟ για τη νέα περίοδο καλύπτοντας όλες τις Χώρες που πρόκειται να αναπτυχθούν δράσεις: ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Αυστραλία.   

Σε ότι αφορά τις δράσεις για την Αυστραλία, η κ. Μπλούχου, κάνοντας μια πρώτη καταγραφή των δράσεων που σχεδιάζονται είχε αναφέρει πως πρόκειται για μια αγορά με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και με σημαντικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό κρασί. Οι σχεδιαζόμενες δράσεις βασίζονται στην υπάρχουσα εμπειρία που έως τώρα το Ελληνικό κρασί έχει αποκομίσει από την παρουσία του σε ήδη αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.