Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - μέσα Απριλίου η κατάθεση του προγράμματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Συνάντηση με τους υποψήφιους του συνδυασμού πραγματοποιήθηκε χτες 27/03 στο εκλογικό γραφείο της "Ενωτικής Πορείας". Οι διαπιστώσεις του επικεφαλής του συνδυασμού Γ. Α. Χάλαρη, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών κατάρτισης του προγράμματος, ύστερα από συζήτηση με τα μέλη, ήταν ικανοποιητικές και σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση το πρόγραμμα θα κατατεθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη. Μεγάλη σημασία δόθηκε στους νέους του συνδυασμού οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους συμμετέχουν στις Ομάδες Δουλειάς που έχουν αναλάβει την σύνταξη των κεντρικών προτάσεων του προγράμματος.

Τονίστηκε και υπερθεματιστηκε η διαφορετικότητα στην προσέγγιση με στόχο την ενημέρωση των ψηφοφόρων, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την παλαιοκομματική τακτική που, ακόμα και σήμερα κατά κοινή ομολογία, εφαρμόζεται με την "κατόπιν ενεργειών μου" ψηφοθηρία.
Χωρίς ανούσιες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα με στόχο την εξαπάτηση και μακριά από κάθε εκβιαστική τακτική που θέλει τους πολίτες υποτελείς των τοπικών αρχόντων, βρίσκεται ο συνδυασμός "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία".

"Η βούληση και η αυτενέργεια των πολιτών τοποθετείται πάνω από όλα ως δόκιμο συστατικό της εναλλακτικής μας πρότασης" ανέφερε ο επικεφαλής Γ. Α. Χάλαρης.      

Το οργανωτικό
Στο οργανωτικό επίπεδο αναφέρθηκε ο Μανόλης Ορφανός ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα των συναντήσεων και την αποτελεσματικότητα των δράσεων που πηγάζουν από αυτές. Το κίνητρο της εργασίας στο συνδυασμό είναι το ενημερωτικό μέσο που θα γνωρίσει στους νέους την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την γνώση αυτή, αποκτούμε εφόδια που χρονοδιαγράφουν το μέλλον και ερμηνεύουν τον ρόλο που θα διαδραματίσουμε ως ενεργοί πολίτες. 

Στην πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού αναφέρθηκε ο Α. Ρούσσος με την παρουσία ονομάτων στο συνδυασμό που εκπροσωπούν όλους τους χώρους και επαγγελματικά αλλά και πολιτικά. Δεν υπάρχουν φραγμοί δεν υπάρχουν σύνορα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά μόνον ένας κοινός στόχος που αφορά στην εξέλιξη και την πρόοδο των πολιτών και κατ' επέκταση των νησιών μας Σαντορίνη και Θηρασία.

Έμφαση στο πρόγραμμα
Στη συνάντηση τονίστηκε η αξία της κατάρτισης του προγράμματος με γνώμονα τις αρχές:
1. Ενωτική προοπτική για την Σαντορίνη. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινωνία.
2. Συμμετοχική διοίκηση σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Τόπο μας. Ο καθένας μας έχει μερίδιο στις αποφάσεις και μέρισμα στις αναπτυξιακές εξελίξεις.

3. Υπηρεσία στον πολίτη, για να βρει επιτέλους βάση ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής και να μην αποτελεί πλέον την καρεκλά του Δημάρχου.