Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

«Σαντορίνη - Θηρασιά – ενότητα αλλαγή» - ανακοίνωση στο θέμα του ραντάρ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Άρση αναβάθμισης και απομάκρυνση του ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης από τη Σαντορίνη

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  πριν από ένα χρόνο, με την οποία  είχαμε εξουσιοδοτήσει τον κ. Ζώρζο με τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Δαμασκηνό, να διαχειριστούν τόσο την άρση της αναβάθμισης του ραντάρ όσο και την απομάκρυνσή του από τη Σαντορίνη, δυστυχώς δεν λήφθηκε υπόψη από το κ. Δήμαρχο.

Τρανό παράδειγμα είναι η μη ενημέρωση μας για την επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στο νησί μας στις 23 και 24 Μαρτίου αλλά και η αδιαφορία του κ. Δημάρχου να συναντηθούμε και να ζητήσουμε την αποπομπή της απόφασης του κ. Υπουργού για τη τοποθέτηση του ραδιοθόλου. Αντ’ αυτού, και με δική μας πρωτοβουλία έστω και την τελευταία στιγμή, παρευρεθήκαμε σε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο, υπό τον πανοσιολογιότατο στο αεροδρόμιο, πιέζοντάς τον για την τουλάχιστον από εδώ και πέρα συμβολή του στην οριστική επίλυση του θέματος. Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος μας παρέπεμψε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά από την μοναχική επίσκεψη του Ηγουμένου της Μονής Πατέρα Δαμασκηνού σήμερα Πέμπτη σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκη, πληροφορηθήκαμε ότι διεκδίκησε και πέτυχε το συντομότερο δυνατόν την πραγματοποίηση σύσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πολιτικούς και Στρατιωτικούς για την δρομολόγηση της άρσης αναβάθμισης αλλά και της απομάκρυνσης του ραντάρ από τη Σαντορίνη.

Είμαστε έτοιμοι να συμπαραταχθούμε με τον Ηγούμενο της Μονής και να παραστούμε σθεναρά στη συνάντηση αυτή,  για την οριστική επίτευξη του στόχου μας.

Ο επικεφαλής,  Αντώνης Σ. Σιγάλας