Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

«οικολόγοι πράσινοι»- παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές

 Παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 27.3 τα 18 πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών με τον συνδυασμό των «οικολόγων – πρασίνων». Οι υποψήφιοι είναι οι εξής μεταξύ των οποίων ο νυν ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου Ν. Χρυσόγελος.  Μ. Πίνιου Καλλή, Ό. Θεοδωρικάκου, Μ. Αχμέντ, Σ. Κυμπουρόπουλος, Κ. Λεμπέση, Μ. Δασενάκης, Στ. Λιβάνιος, Μ. Παναγιωτοπούλου, Μ. Βαλάσης, Ρ. Καστρινάκη, Μ. Μπονατάκης, Σ. Παπαχρήστου, Χ. Κεχαγιόγλου, Ε. Δημοπούλου, Χρ. Ζουμπουλίδης, Ν. Κάππας και Π. Γρέδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» με την ανακοίνωση των υποψηφίων,

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε να αλλάξει και η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αλλά να αλλάξουν με δημιουργικό τρόπο, προς το καλύτερο, με τη συμμετοχή των πολιτών. Θέλουμε πίσω το μέλλον μας. Θα το διαμορφώσουμε εμείς. Γι’ αυτό οι δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις και οι νέοι/ες πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο. Στις ευρωεκλογές το δίλημμα δεν είναι Σαμαράς ή Τσίπρας αλλά πώς θα διαμορφώσουμε το μέλλον μας, πώς θα λύσουμε τα τεράστια προβλήματα των πολιτών. Μόνοι/ες ή με αλληλεγγύη; Στα τυφλά, με οδηγό την οργή ή με δημιουργικότητα κι ενίσχυση της δημοκρατίας; Καταστρέφοντας το περιβάλλον, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό, κατεδαφίζοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο, ή ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, μετασχηματίζοντας την οικονομία ώστε να λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και αρμονικά με το περιβάλλον; Εμείς, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική και κοινωνική πρόταση. Γκρίζο οι άλλοι; Πράσινο εμείς! Λέμε στους πολίτες: Μην αφήσετε Ευρώπη και Ελλάδα, το σπίτι μας, στα χέρια τους.  Στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα, ψηφίζοντάς μας, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στις αλλαγές που απαιτούνται. Για μια ομοσπονδιακή, κοινωνική, αλληλέγγυα, οικολογική, δημοκρατική Ευρώπη με ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια δημιουργική, κοινωνική, καινοτόμα, αλληλέγγυα, πράσινη, δημοκρατική Ελλάδα, με ανανεωμένους τους περιφερειακούς θεσμούς της κι ενισχυμένη την κοινωνία των πολιτών. Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, είμαστε μέρος των αλλαγών που απαιτούνται», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, παρουσιάζοντας το πολιτικό στίγμα αλλά και τα πρώτα 18 ονόματα των συμμετεχόντων, ανδρών και γυναικών, στο ευρω-ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία.

Εννέα, από τους δεκαοκτώ υποψηφίους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, συστήθηκαν στο κοινό, παρουσιάζοντας το πολιτικό στίγμα της κίνησης, αλλά και τις θέσεις και τις προτάσεις τους για έξοδο από την πολυδιάστατη κρίση.


www.prasinoi.gr , e-mail: info@prasinoi.gr  , τηλ: 210 3223867