Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

πρόσκληση “συντονιστικού υγείας Θήρας” σε γενική συνέλευση Θηραίων πολιτών για το θέμα της υγείας στην Σαντορίνη (30.3, 11.00 ΔΑΠΠΟΣ)

Σύμφωνα με το κείμενο - πρόσκληση,

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 11:00 το πρωί - Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας (ΔΑΠΠΟΣ)

Το Κέντρο Υγείας Θήρας υπολειτουργεί -  Το νέο νοσοκομείο παραμένει κλειστό
 Αποφασίζουμε για ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ - Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Θα λειτουργήσει Γραμματεία από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ώστε να συμπληρωθεί η λίστα των ομιλητών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διοργάνωση: Συντονιστικό Υγείας Θήρας

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την πρόσκληση,

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

οι δαπάνες για την Υγεία και τη Κοινωνική περίθαλψη έχουν μειωθεί πάνω από 40% από το 2010. Τα Δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, εξοπλισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Στο νησί μας, το Κέντρο Υγείας Θήρας υπολειτουργεί και εδώ και πολύ καιρό δεν μπορεί να προσφέρει υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας. Λείπουν αγροτικοί ιατροί, λείπει ορθοπεδικός, λείπουν οδηγοί ΕΚΑΒ, λείπει αναισθησιολόγος. Όσοι ιατροί υπάρχουν έχουν εξαντληθεί από τις συνεχείς εφημερίες. Οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό είναι μεγάλες ενώ τα μηχανήματα που υπάρχουν χρειάζονται συντήρηση.

Παράλληλα, το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο μας, ενώ είναι έτοιμο από το 2011, παραμένει κλειστό με πρόσχημα την αδυναμία του κράτους να το λειτουργήσει.

Στείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Αντώνη Σαμαρά και στον Υπουργό Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη, τον Δεκέμβριο του 2013, καταγράφοντας τα προβλήματα υγείας του νησιού μας, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή μας για να μας εξασφαλίσουν τα αυτονόητα και απαιτώντας τόσο την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Θήρας όσο και την άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου. Τους είχαμε, επίσης, δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του 2013, γιατί διαφορετικά θα προβαίναμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι «αρμόδιοι» αγνόησαν την επιστολή μας και επομένως οφείλουμε ως Συντονιστικό Υγείας Θήρας να συσπειρώσουμε το Θηραϊκό λαό ώστε ΜΑΖΙ να αποφασίσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα απαιτήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα σε ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ Υγεία για ΟΛΟΥΣ.

Σας καλούμε, λοιπόν, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2014 στις 11:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Αποφασίζουμε για ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
Απαιτούμε :
ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.
Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ  syntonistikoygeiasthiras@gmail.com 

Την συνέλευση υποστηρίζουν :  Δήμος Θήρας, ΕΛΜΕ Θήρας, Πολίτες της Οίας, Σύλλογος Πολυτέκνων Θήρας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας, Εργαζόμενοι Αερολιμένα Θήρας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας, Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα”, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Φηρών, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Εμπορείου, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Θήρας, Σύλλογος Νεφροπαθών και Φίλων Θήρας, Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ, Σύλλογος «Διεθνής Δράση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό» Σαντορίνης, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Πύργου-Μεγαλοχωρίου, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας. 

Τα ενημερωτικά βίντεο για την γενική συνέλευση καθώς και τα ζητήματα που απασχολούν την υγεία στην Σαντορίνη μπορείτε να τα δείτε εδώ :

το 1o βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=J9ac0DqmdP0

και 2o βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=oWHrgfAMHxI 


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 11:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας.

Το Κέντρο Υγείας Θήρας υπολειτουργεί - Το νέο νοσοκομείο παραμένει κλειστό

Αποφασίζουμε για ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ - Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.