Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2014

«Σαντορίνη ενωτική πορεία» - χαιρετισμός της υποψηφιότητας της Γερασιμίνας Καφούρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού «Σαντορίνη ενωτική πορεία» με επικεφαλής τον κ. Χάλαρη, με τίτλο «υποψηφιότητες με σημασία» και σχετικά με την υποψηφιότητα της κ. Καφούρου αναφέρεται ότι,

Συμπολίτες και συμπολίτισσες μας, με την εμπειρία, την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια της κυρίας Μίνας Καφούρου, πρόσωπα που τα σέβεται η κοινωνία τόσο για το έργο τους, όσο και για την προσφορά τους στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, αποτελούν για εμάς στην "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία", τους στυλοβάτες του θεμελιώματος της νέας πορείας που προτείνουμε για τον Τόπο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση χαιρετίζουμε την απόφαση της να συμπορευτεί μαζί μας στην προγραμματική αναμόρφωση των νησιών μας και την ανατροπή της επιχρίσασας σημερινής αβλεψίας.

Με δεδομένη την προσήλωση στην υλοποίηση των αρχών της ενωτικής προοπτικής, της συμμετοχικής διοίκησης και της υπηρεσίας στον πολίτη, συνεχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τον δρόμο προς την 18η Μάιου 2014. Κοινός στόχος, κοινός δρόμος, δυνητικά εφικτός με την συμπαράσταση και την συμπόρευση ανθρώπων που πιστεύουν στην "αποσκότιση" των θεσμών  από τις μέχρι σήμερα επιβουλές. 

Η σκληρή πραγματικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο πλέον για υπεκφυγές και άτολμες, αναποτελεσματικές δράσεις. Δεν επιτρέπει δικαιολογίες και φραστικές αδεξιότητες που αποτολμούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Η βασική διάφορα στην αντίληψη, επιμηκύνει την απόσταση μεταξύ θεσμών και πολιτών. Παρατείνει την αβεβαιότητα αδιαφορώντας για το τι θα συμβεί δημιουργώντας νέα προβλήματα.

Ο εφησυχασμός δεν συνδέεται με την πρόοδο και την πρόοδο την γνωρίζουν πολύ καλύτερα στην πρακτική της εφαρμογή οι εκπαιδευτικοί. Πολίτες με την εμπειρία της Μίνας Καφούρου οφείλουν να δηλώσουν παρόν και να αναλάβουν δράσεις.

"Προσωπικά ως επικεφαλής του συνδυασμού θέλω να ευχαριστήσω την κα Γερασιμίνα Καφούρου για την αποδοχή της πρότασης συμμετοχής της στο ενωτικό μας ψηφοδέλτιο, αλλά και για την ουσιαστική συμβολή της, στην κατάρτιση των θέσεων και προτάσεων για την ολοκλήρωση του προγράμματος".

Με εκτίμηση,  
Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης