Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2014

επιστολή συμμετοχής Γιάννη Γρατσία στον συνδυασμό «Σαντορίνη ενωτική πορεία»

Σύμφωνα με το κείμενο με το οποίο ανακοινώνει την συμμετοχή του στον συνδυασμό «Σαντορίνη ενωτική πορεία» ο κ. Γρατσίας αναφέρει ότι,

Αγαπητοί Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η  πορεία μου στα κοινά έχει συνδυαστεί τόσο με την έλευση και αρχική λειτουργία του υγειονομικού αεροσκάφους όσο και με την σύσταση και δραστηριοποίηση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

Και για τα δυο έχω δεχτεί έντονη ,σκληρή και υπερβολική κριτική πέραν από ότι θα δικαιολογούσε η εύλογη πολιτική αντιπαράθεση.

Θεωρώ πως αυτό έγινε γιατί και στις δυο περιπτώσεις κινήθηκα εκτός της πεπατημένης επέλεξα το πρωτόγνωρο αντί του τετριμμένου, την ουσία αντί των τύπων, το ρίσκο της δράσης αντί την ασφάλεια της αδράνειας.

Πάρα ταύτα υπάρχει η ηθική ικανοποίηση, γιατί το αποτέλεσμα αποτιμάται μάλλον ως θετικό για τον τόπο και επιβεβαιώνεται η αξία της τόλμης και αποφασιστικότητας πράγμα που με ενθαρρύνει να ασχοληθώ και πάλι.

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καλούμεθα να επιλέξουμε τον συνδυασμό που θα έχει την ευθύνη τόσο της διαχείρισης της καθημερινότητας μας όσο και της αντιμετώπισης και επίλυσης των σοβαρών  θεμάτων που εκκρεμούν για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά.

Η επιλογή αυτή δεν μπορεί να προσδιορίζεται από προσωπικές συμπάθειες η αντιπάθειες, από ιδιοτελή ή μεμονωμένα συμφέροντα, κομματικές ιδεοληψίες η άλλες σκοπιμότητες, πάρα μόνο από αξιοκρατικά κριτήρια, όπου κάνοντας την υπέρβαση του ο καθένας  θα στηρίξει τον συνδυασμό που θεωρεί ότι:  αφενός θέλει και προτάσσει το κοινό συμφέρον των Νησιών μας αφετέρου μπορεί και είναι ικανός να το υπηρετήσει. 
Με γνώμονα τα παραπάνω επιλέγω να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού « Σαντορίνη Ενωτική Πορεία » θεωρώντας ότι η ακεραιότητα και η επιτυχημένη πορεία στα κοινά του επικεφαλής Γιώργου Χάλαρη, όσο και η γνώση, η εμπειρία και αποφασιστικότητα των συνεργατών του, αποτελούν εγγύηση για μια αδέσμευτη, χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση των κοινών των Νησιών μας αλλά και η καταλληλότερη απάντηση στις προκλήσεις πού δέχεται σε καιρό κρίσης.


Με εκτίμηση, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΤΣΙΑΣ